Бескидия

За нас в МТБ-БГ винаги е било много интересно да научаваме по нещичко за състезателната сцена и планинското колоездене в други държави, особено в такива, които са по-встрани от основния информационен поток. Материалите, посветени на маунтин байка в Централна и Източна Европа, Балканите или други региони, с които през вековете сме имали вземане-даване, дори сякаш ни сближават, защото показват, че се радваме на едни и същи неща, че споделяме обща страст.

Полша е един от най-големите производители на велосипеди в Европа, както и една от най-големите държави на Стария континент. Може и да не се отличава с високи сини планини, но и там има чудесни места за каране. Бескидите са едно от тях. Това е верига от планински хребети по границата между Полша, Словакия и Чехия и представляват област с дължина 600 км и широчина 50-70 км. От тези числа е лесно да се заключи, че като площ тази планина е близко да нашата Стара планина, макар на картата на Полша да заема едно ъгълче в югоизточната част.

За Бескидите научих за пръв път от един друг почти пълнометражен полски МТБ филм – Enduro Me. Сега ви представяме друго заглавие, което отново е с дължина почти 20 минути и е дело на колоездачи от тази област – затова и името на филма е „Бескидия“. Той е фокусиран върху правенето на пътеки и трасета и върху няколко състезания по спускане, които се провеждат на територията на Бескидите. Ако и вие обичате да проверявате как е при другите народи, филмът ще ви хареса и ще ви даде някаква представа за състезателната сцена в Полша. Приятно гледане!

Supertrailsbrothers.com
gzela.eu
beskidiadownhill.pl

Етикети: ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>