White Style 2016 – за десети път!

Докато Европа се радва на красивите зимни месеци, алпийският регион Заалфелден Леоганг за пореден път бе домакин на първото и най-известно зимно слоупстайл състезание, While Europe, което през 2016 г. отпразнува своята 10-годишнина. Събитието е част от календара на FMB World Tour с ниво „Сребро“, така че призьорите си тръгнаха не само с парични и предметни награди, но и с първите за сезона точки за световната фрийрайд/слоупстайл ранглиста. 

Надпреварата бе най-добрата сред изданията на White Style до момента. Участниците не пестяха триковете си, а победителят Зимон Годзиек от Полша не само повтори успеха си от миналата година, но го направи с актив от 98 точки, което е най-високият резултат, присъждан до момента в това зимно състезание. Втори остана Мат Джоунс (Великобритания), а трети Павел Алекин (Русия). 

Руснакът победи и в състезание за най-добър трик – същото той постигна и през 2013 година.

Наред с гигантското слоупстайл трасе, изградено от сняг, бе подготвено и трасе за дуел по спускане. Точно преди финалите на White Style стартираха участниците в Scott Snow Downhill Dual Race, като победител в тази атрактивна надпревара стана австриецът Фабио Уибмер, следван от сънародника си Маркус Пекол.

За всичко това можете да добиете най-добра представа от официалния видеоклип за White Style 2016: