SloEnduro 2016 – календар

Организаторите на едни от най-силните (и близки до България) ендуро серии в Европа са подготвили 6 събития на територията на три държави – Словения, Италия и Хърватска – от април до октомври.

Вече е традиция сериите да започват в Италия, в Сан Дорлиго дела Вале, съвсем близо до Триест в най-източната част на италианското крайбрежие. Този път Enduro 3 Camini („Трите комина“, както е самостоятелното име на това събитие) ще бъде част от първото издание на МТБ фестивала No Borders.

След него сериите ще се установят в Словения с един кръг всеки месец. В края на май – приятелското и забавно  Enduro Cerkno, което бе избрано за най-добро събитие през 2015 г. През юни ще има нов старт – алпийското предизвикателство Soča Enduro в Бовец, част от Soča Outdoor Festival. През юли сериите ще бъдат представени от класическото Black Hole Enduro в Корошка, част от Black Hole Bike Fest. През август е ред на Enduro Kamnik – тази надпревара в близост до Любляна води началото си от 2014 г., през 2015 бе част от сериите 4Fun, а сега ще играе ролята и на Словенски национален ендуро шампионат. И този път сериите ще завършат със забележителното Enduro Grozni в Грожнян, Хърватска.

SloEnduro 2016 Calendar

April 9/10 – Enduro 3 Camini, Trieste (Ita)

May 28/29 – Enduro Cerkno (Slo)

June 25/26 – Soča Enduro, Bovec (Slo)

July 29/30 – Black Hole Enduro, Ravne-Prevalje (Slo)

August 20/21 – Enduro Kamnik (Slo)

October 15/16 – Enduro Grozni, Grožnjan (Cro)

През 2015 г. общо 450 колоездачи от 10 страни взеха участие в шестте кръга на SloEnduro и петте събития от сериите 4Fun. Словенците Нина Рупник (MBK SportR.si) и Вид Першак (Orbea Enduro Crew) станаха победители в крайното класиране.

SloEnduro 4Fun

Сериите от по-лесни и опростени като организация еднодневни състезания бяха лансирани за пръв път през 2015 г. и бяха доста успешни. Затова не е учудващо, че през 2016 г. те също ще имат международен характер, излизайки извън границите на Словения. Календарът за тях ще бъде оповестен скоро. 

Снимки от състезанията в SloEnduro през 2015 г. можете да разгледате тук: http://www.sloenduro.com/tag/foto/

Връзки:

SloEnduro website: Http://www.sloenduro.com

SloEnduro Facebook: https://www.facebook.com/sloenduro

SloEnduro YouTube channel: https://www.youtube.com/channel/UC7-4ZeUR4qJHgY4rXX36CPA

SloEnduro Twitter: @sloenduro

#SloEnduro