3 дни, 48 отбора, 200 км – XCO ADVENTURE CUP 2015

Септември отново идва с екстремното състезание, което предизвиква любители и професионални спортисти. Ще можем да следим XCo Adventure Cup 2015 и в реално време на адрес: https://events.loggator.com/7YNHFitBN1ipHIuW.

18 Септември 2015 г. Остават броени часове до старта на онова, което раздвижва септември и прави есента по-вълнуваща – XCo Adventure Cup 2015. Регистрацията за участие вече приключи и на старта тази година ще застанат 48 отбора. Надпреварата ще се проведе в рамките на три дни – от 19 до 22 септември. Локацията, както бе обявено преди няколко седмици, ще е северното ни Черноморие. Домакин на тазгодишното издание ще е Спортен комплекс Aqualife, с. Кранево. Конкретният маршрут и контролни точки, до които участниците ще трябва да достигнат, ще бъде съобщен непосредствено преди старта на 19 септември. Тази година началният сигнал ще бъде даден в тъмната част на денонощието – в 20:00ч. Едно е сигурно – екстремни ситуации, „бедстване“ и силни емоции ще има!

Етапите, по традиция, ще са достатъчно разнообразни и ще обхванат всички умения на състезателите за придвижване, ориентиране и оцеляване сред непознат терен и непредвидени препятствия. По трасето ще се движат и спасителни екипи, в случай на нужда от спешна помощ.

Тази година за първи път ще има две трасета. Едното, традиционно, ще е с дължина 200 км, а другото – 100 км, като отборите ще се движат по това, за което предварително са се записали. Степента на трудност между двете няма да се различава драстично, освен в дължината, която състезателите ще трябва да покрият. В подготовката и на двете участие взе рекордьорът на Ком-Емине – Кирил Николов-Дизела.

Партньори на тазгодишното състезание са Спортен комплекс Aqualife, Фармацевтична компания Unipharm, преносими батерии Veho, камери GoPro, магазини за спортна екипировка Basecamp, спортна екипировка Bryzos – новото име на добре познатите Siven. Състезанието се провежда със съдействието на Дирекция Природен парк „Златни пясъци“. Основен медиен партньор e Нова Телевизия. Други медийни партньори на събитието: sportal.bg, runbg.net, see.bg, peika.bg, 360°. За екипировката, състезанието получи подкрепа от Спортен клуб „Джамбо-2006“, Алпийски клуб „Млад дихател“, Сърф и кайт училище KSP Gradina, Сърф училище ОХО.

Онлайн проследяването отново ще бъде осигурено от Loggator.

Може да следите проявата на сайта на състезанието – http://www.adventure-cup.xcosports.com и във Facebook събитието: https://www.facebook.com/events/1640486552852872/ и страницата: https://www.facebook.com/XCoSports.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>