Още нови продукти от Garmin – Edge 520, eTrex touch 25 и eTrex touch 35

Наскоро получих от вносителите на Garmin за България поредния анонс за нова порция продукти, които скоро ще са и на българския пазар. Edge 520 допълва специализираната серия за колоездачи и ще се появи у нас през месец септември 2015 г., а в туристическата серия eTrex, която може да се ползва и за колоездене, са добавени два нови уреда със сензорен екран, които ще са по магазините още през месец август.

Edge 520

Най-новият велокомпютър на Garmin е насочен най-вече към трениращите, спортуващите и състезаващите се. Макар да не е най-скъпия уред в серията, Edge 520 за първи път включва някои функции, които не са налични при нито един друг колоездачен продукт на марката – по-специално т.нар. Strava Live сегмент предизвикателства. Аз лично не съм толкова навътре в тренировъчната материя, но доколкото разбирам, става дума за възможност да заредите в уреда си определени цели и параметри за тренировка, чрез които да се състезавате с други потребители на приложението и дори да печелите титли в тази надпревара.

В първото изречение не случайно нарекох уреда велокомпютър, а не GPS приемник. Разбира се, той е GPS базиран и може да се ползва като регистратор на GPS данни, но не и като навигатор – Edge 520 няма вградена карта, нито може да бъде добавена такава; не предлага и планиране на маршрути и други подобни функции. Правя тези важни уточнения за тази част от аудиторията, която свързва американската марка най-вече с навигационните уреди.

Затова пък Edge 520 е колоездачен GPS компютър, който е пълен с разширени функции за анализ, като времето в зоните, колоездачно специфичен VO2 max1 и време за възстановяване1, тренировки на закрито2, колоездачна динамика3 и предизвикателства чрез Strava и Garmin Connect ™ сегменти. Свързаните характеристики4 включват проследяване на живо, смарт уведомления и автоматично качване в Garmin Connect ™. Edge 520 се интегрира със съвместими Shimano Di2 електронна система5 и допълнителни ANT + ® сензори. Той е съвместим с GPS и GLONASS сателити, така че можете да се възползвате от повече възможности за сигнал, навсякъде, където отидете.

Както обикновено, за пълнота на картината най-лесно ми е просто да копирам таблиците с основните характеристики и сравнението с други продукти, които са част от прес-изявлението и са напълно изчерпателни по отношение на функциите и спецификациите на Edge 520:

1Когато се използва с пулсомер.

2Съвместимост с ANT+ turbo trainers.

3Когато се използва с Vector или Vector 2 power meter.

4Когато е сдвоен със съвместим телефон; вижте Garmin.com

5 Съвместимост с Shimano Di2 electronic shifting systems с Shimano D-Fly Data Management function.

6Актуализация на софтуера на Edge 520

7 Прилагат се ограничения / регионални

8 Съвместимост със устройства с актуализиран софтуер

Базовата цена на Edge 520 е 585 лв., като включва удължена стойка, стандартно монтажно, връзки, USB кабел и ръководство. Срещу 745 лв. пък можете да закупите обогатен комплект, включващ пулсомер, сензор за каданс, сензор за скорост, удължена стойка, стандартно монтажно, връзки, USB кабел, ръководство.

eTrex® Touch 25 и eTrex® Touch 35

Тези два уреда са доразвитие на новите продукти в серията eTrex®, които бяха представени наскоро и в МТБ-БГ. Тези многофункционални туристически GPS навигатори са компактни, удобни и надеждни, а със съответните приставки могат да се ползват за различни занимания на открито, включително и планинско колоездене. За него в менютата на уреда има и самостоятелен профил, т.е. можете лесно и бързо да изберете оптимален за МТБ режим на настройки. Към познатите възможности сега Garmin добавят и сензорен екран.

eTrex® Touch 25 е GPS навигатор, лесен и забавен за използване с GPS/GLONASS навигация, сензорен екран и интуитивни профили за активност, оптимизирани за различни развлекателни дейности, като туризъм, колоездене и геокешинг. Той идва с електронен компас, монтажно за велосипед и е с предварително инсталирана карта TopoActive Европа и 250K геокешове. Etrex Touch 35 добавя барометричен алтиметър и ANT + сензори и смарт известия. По-подробен списък с функциите на двата продукта можете да видите в таблицата долу, както и в сравнителната спецификация под нея.

Размерите и при двата уреда са идентични – 10.2 x 5.8 x 3.3 см. Дисплеят е 2.6” 65K цветен TFT touchscreen, 160 x 240 пиксела.

eTrex® Touch 25 и eTrex® Touch 35 се захранват от 2 бр. АА батерии, като производителят обещава до 16 ч работа с един комплект батерии. Заедно с тях всеки от двата уреда тежи 159 грама.

Цената на eTrex® Touch 25 е 487 лв., а eTrex® Touch 35 струва 585 лв. В тези цени е включена и монтажна стойка за велосипед, както и карта Garmin TopoActive, като потребителят може да избере дали тя да е за Западна или Източна Европа. Разбира се, в допълнение се предлагат и опции за българската карта OFRM.

Други

Ако освен колоезденето, бягането също ви е страст, може да хвърлите един поглед и на новия часовник Forerunner® 25. Информация за него можете да намерите в сайта на вносителя: http://www.garmin.bg/?s=3&i=184.

Представянето на нови продукти на пазара често е свързано с извеждането на някои от старите от производство. В случая точно това се случва с навигационните уреди Dakota 10, Dakota 20, eTrex 20, eTrex 30 и GPSMAP 421s, както и с по-старите модели видеокамери – Virb и Virb Elite.

www.garmin.bg

Не забравяйте, че регистрираните потребители на MTB-BG.com могат да закупят тези продукти с 10% отстъпка, тъй като Garmin.bg са наши партньори по отношение на GPS техниката. Повече подробности за това можете да прочетете тук: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/mtb-bg/3353-mtb-bg-garmin-partnership

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>