Новият скъпоценен камък на DVO Suspension

DVO Suspension е иновативна американска компания за разработка и производство на висок клас вилки и амортисьори за планински велосипеди. Въпреки, че това е млада компания, зад името стои над 30-годишен опит в сегмента на планинското окачване в лицето на екипа от доказани специалисти в тази област. Опитът винаги си казва думата и миналата година марката доби сериозна популярност след представянето на upside-down вилката EMERALD , която пък от своя страна получи отлични отзиви от някои от най-добрите спускачи в света.

Именно един от тях беше легендата в планинското колоездене Седрик Грасия, който по време на гостуването си в България миналия месец, предизвика сериозен интерес и множество коментари със „зелената вилка” и шок на своя състезателен ендуро велосипед.

Зеленото бижу всъщност е DVO Diamond – най-новият скъпоценен камък (компанията развива традицията да кръщава моделите си на скъпоценни камъни) в линията на марката. Изцяло новата Еnduro/АМ вилка с ход 140-160мм е предвидена за размер на колелата 27.5, каквато е и тенденцията в развитието на този тип велосипеди. 

Diamond-a използва добре доказалата сe от света на мотоциклетните спортове open-bath система, като наред с ниското тегло, предлага надежност и множество опции за настройки – High/Low speed compression, Rebound и… О.Т.Т. – патентованата от DVO система за реглаж на негативната пружина, която кара Diamond да блести пред конкуренцията! О.Т.Т. системата предоставя възможността на потребителя да регулира усещането за мекота и отзивчивост на вилката в първите  70мм от хода, без значение от налягането във въздушния патрон.

Комбинацията от материали с най-високо качество, изключителна прецизност и внимание към детайлите в изработката и  богатия набор от настройки правят DVO Diamond правилният избор за сериозна Enduro/AM машина.

Пълната продуктова линия на DVO Suspension – вилките Diamond и Emerald DH, както и шокът Jade, може да видите в магазин DragZone в София на бул. България 7А. от понеделник до събота, от 9:30 до 19:30 ч и неделя – 9:30 – 18:00 ч.