Велосипедисти печелят слава онлайн

Снимка: Георги Даскалов

След като създаде Зелената линия, с която осигури безплатен и екологичен транспорт за велосипедистите до Витоша, от 1 август Lidl ще провокира колоездачите с още една идея. Тя ще направи mountain bike преживяването още по-пълноценно и ще даде възможност на всеки да заснеме и сподели с приятели видео от собственото си спускане по долната част на трасето Бай Кръстьо.

За начало може да изгледате въвеждащото видео за кампанията, заснето с едни от най-добрите български спускачи:

Всички видеоклипове, заснети след 1 август ще бъдат качвани на страницата на Вело Линия – www.veloline.bg. Ако все още не всичко ви е ясно, прочетете и прес-изявлението за това интересно начинание:

От любов към спорта

Велосипедисти печелят слава онлайн

Една снимка струвала колкото хиляда думи. Какво да кажем за видеото тогава?

Ако се занимаваш с планинско колоездене, знаеш как е — тъкмо си преодолял поредното невъобразимо трасе, адреналинът ти е ударил своя пик, прелетял си над онзи непреодолим склон като елитен състезател от световната ранглиста, а тялото ти е още наелектризирано от бурята. Не, не е възможно това да се опише. То си остава само в собствените ти спомени. Или запечатано от екшън камера, което съвсем, ама съвсем не е достатъчно.

След като създаде Зелената линия, с която осигури безплатен и екологичен транспорт за велосипедистите до Витоша, Lidl излезе с още една идея, която ще направи mountain bike преживяването още по-пълноценно. За целта ще постави камери на долната част на  трасето Бай Кръстьо, програмирани така, че да заснемат всяко движение на велосипедиста, минаващ оттам. Включват се от инсталация на старта, през която задължително трябва да минеш, за да си вземеш билет. Не се притеснявай, не се плаща нищо за него, той е важен, защото показва началния час на спускането, и номера, под който можеш да намериш видеото по-късно на veloline.bg. От сайта можеш да изгледаш видеото и да видиш как си се представил, както и да го споделиш с приятелите в социалните мрежи.

Камерите ще имат работното време на Зелената линия и ще те очакват  всеки уикенд и официален празник от 1 август до 13 септември. Селекция от най-интересните видеа ще бъдат споделяни на Facebook страницата на Lidl, а кратки откъси от тях можеш да намериш и в Instagram с #velolinevideo.

Линията за велосипедисти ВелоВитоша се движи за втора поредна година, като освен маршрута КС Хладилника – х. Алеко – заслон Бай Кръстьо, тази година Лидл България пуснаха и нов маршрут от Студентски град до Железница. И двете линии се движат всеки уикенд и през официалните празници с начални часове 08:20 и 10:30 в периода между 04 юли до 27 септември.

И така.

Спускането ти ще остане повече от спомен.

Наистина си заслужава!


Снимка: Георги Даскалов

За Лидл България

Лидл България е част от немската Шварц-група, оперираща в областта на търговията с хранителни и нехранителни продукти. Lidl има около 10 000 магазина в повече от 20 европейски страни. Компанията е основана през 30-те години на ХХ-ти век в Германия (седалище Некарсулм) и се отличава с бърз и постоянен растеж.