Велоучилище МТБ-БГ – Учебен лагер Пампорово 2015 – 10-13 август

MTB-BG.com ви кани на четиридневен учебен лагер във Велопарк Пампорово от 10 до 13 август 2015 г.


НИВО: напредващи и напреднали.

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 6

МАКСИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 10

ЦЕНА: 100 лв./човек
Таксата за участие се заплаща на място в първия ден, преди започване на обучението.

Цената включва участие в упражнения с инструктор за усвояване на основните техники за каране на планински велосипед.

Цената НЕ включва транспорт, настаняване, лифт-карта, храна и други подобни услуги. Те се заплащат/купуват на място от всеки участник.

ПРОГРАМА:

През първите два дни ще караме по леките трасета „Малката стена“, „Мургавец“ и „The Flow“. Третият ден ще посветим на по-техничното и трудно трасе „Малина“, а в последния ден може да пробваме дори и трасето за спускане, стига всички участници да се чувстват достатъчно комфортно на по-трудни терени. Разбира се, програмата може да претърпи известни изменения както заради лоши метеорологични условия, така и заради нивото на участниците.

За каране ще използваме часовете, в които работят лифтовете. Вечер може да правим и разбор на изминалия ден с разглеждане на снимки и видеоклипове и с коментари относно един или друг аспект от карането.

Понеделник, 10 август

10:00 – 11:00 – Пристигане и настаняване.
11:00 – 12:00 – Запознаване, предварителен инструктаж и разяснения, придвижване към вр. Снежанка.
12:00 – 13:00 – Проверка на велосипедите. Упражнения на вр. Снежанка за определяне нивото на отделните участници.
13:00 – 13:30 – Обедна почивка.
13:30 – 17:00 – Упражнения по трасета „Малката стена“ и „Мургавец“ за усвояване на базови умения и изчистване на техниката на каране по пътеки с ниско до средна трудност.

Вторник, 11 август

9:00 – 9:30 – Събиране пред хотела и придвижване с лифтовете до вр. Снежанка. Проверка на велосипедите.
9:30 – 12:30 – Упражнения по трасета „Малката стена“ и „Мургавец“ за усвояване на базови умения и изчистване на техниката на каране по пътеки с ниска до средна трудност.
12:30 – 13:30 – Обедна почивка
13:30 – 17:00 – Упражнения по трасе „The Flow“

Сряда, 12 август

9:00 – 9:30 – Събиране пред хотела и придвижване с лифтовете до вр. Снежанка. Проверка на велосипедите.
9:30 – 12:30 – Упражнения по трасе „Малина“ или трасе „Езерата“ за усвояване на умения за напреднали и изчистване на техниката на каране по пътеки със средна до висока трудност.
12:30 – 13:30 – Обедна почивка
13:30 – 17:00 – Упражнения по трасе „Малина“ за усвояване на умения за напреднали и изчистване на техниката на каране по пътеки със средна до висока трудност.

Четвъртък, 13 август

9:00 – 9:30 – Събиране пред хотела и придвижване с лифтовете до вр. Снежанка. Проверка на велосипедите.
9:30 – 13:00 – Упражнения по трасета, избрани от участниците, включително и по най-трудните трасета за спускане, ако нивото на групата позволява безопасно каране по тях. 
13:00 – Край на обученията, обяд, отпътуване. Възможно е удължаване на програмата до 17:00 ч, но това зависи от закупените лифт-карти и желанията на самите участници.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ:
– Да са на възраст 18 години или повече.
*Участници от 12 до 17 години ще бъдат допускани в обученията за начинаещи само в присъствието на родител, който да ги наблюдава. Участници на възраст от 14 до 17 години може да бъдат допуснати и в заниманията за напредващи, ако в тях участва и техен родител, който да носи отговорност за действията им.
– Да носят каска и ръкавици по време на упражненията – задължително!
– Препоръчително е да носят и допълнителна защитна екипировка – очила, наколенки, налакътници и др.
– Да участват с изправен планински велосипед.
– Да са заплатили таксата за участие (заплаща се на място преди започване на обучението).
– Да подпишат пред инструктора Декларация за освобождаване от отговорност.
С общото съдържание на декларацията може да се запознаете ТУК, но някои редове в нея ще са индивидуални за всяко обучение, така че конкретните декларации ще се подписват на място.
– Препоръчително е всеки участник да има Планинска застраховка и застраховка „Злополука“.
*Тези застраховки могат да ви спестят разходи в случай на травма, оказване на първа помощ, спасяване в планината и други неприятни ситуации. Организаторите на събитието не носят отговорност за каквито и да е разходи, възникнали за участниците във връзка с такъв инцидент.

НАСТАНЯВАНЕ

Наш домакин и партньор за този обучителен лагер е Велопарк Пампорово, а пък техен партньор за летния сезон е хотел „Орловец“, който е подготвил много изгодни пакети за настаняване за гостите на курорта. Затова МТБ-БГ ще се възползва именно от тях, като от личен опит ги препоръчваме и на участниците в лагера, без, разбира се, да ги обвързваме по какъвто и да е начин с това. Информация за пакетите можете да намерите тук: http://pamporovo.bike/bg/offers/paket-quot-velo-priklyucheniya-quot-tseni-lyato-2015-71.

По-специално насочваме вниманието ви към тридневния пакет за двойна стая на стойност 132 лв./човек, което прави по 44 лв. на ден. Имайте предвид, че в него е включена и Флекси лифт карта (също за три дни), което означава, че ще може да се ползва от обяд на 10 август до обяд на 13 август, т.е. покрива изцяло предвидената програма за упражнения.  Като се приспадне цената на дневната лифт карта, на практика получавате нощувка със закуска в 5-звезден хотел само за 22 лв./човек, при това в хотел, който предлага помещения за съхранение на велосипедите, безплатен паркинг, интернет, басейн и сауна.

Дори да оставим комфорта настрана обаче, престоят на участниците на едно и също място ще улесни контактите между тях извън упражненията по трасетата и ще направи по-лесно обсъждането на всеки изминал ден, включително и чрез разглеждане на фото и видеоматериали, обсъждане на трасета и евентуални промени в програмата и т.н.

ЗАПИСВАНЕ

Желаещите да участват в мероприятието трябва да се запишат най-късно до 2 август 2015 г. чрез попълване на формуляра долу. Посочват се трите имена на участника, e-mail и телефон за обратна връзка. Местата са ограничени! Събитието ще се проведе само при наличие на минималния брой участници, така че не правете резервации и не взимайте отпуск, преди да получите потвърждение на посочения от Вас e-mail, което ще се случи на 3 август 2015 г. Записване след 2 август ще е възможно само при наличие на останали свободни места и до достигане на максималния брой участници.

Формуляр за записване: http://goo.gl/forms/ofR89B0l1a

За допълнителна информация следете също страницата на събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/566191056864697/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>