Lezyne също се включва в сегмента GPS велокомпютри

Познаваме Lezyne като производител на качествени велоаксесоари от типа на помпи, мултиинструменти и др., но наскоро американската компания обяви нова категория продукти, които ще предлага – велокомпютри и то такива, които са базирани върху GPS технология. Изглежда, че този тип уреди стават все по-популярни заради възможността да записват GPS следа, която после да бъде споделяна чрез специални приложения, а също и заради липсата на сензори, кабели и настройки на обиколката на колелото. Набързо ще разгледаме трите модела в линията и основните им характеристики.


Mini GPS

Както показва името му, този велокомпютър залага основно на малкия си размер. Въпреки това той вероятно би се харесал и на дамите. 🙂 Шегата настрана, Lezyne твърдят, че с тегло едва 30 грама и размери 33.4 x 50.8 x 22.5 мм това е най-малкият и лек GPS велокомпютър на пазара. Дали е така не се наемам да кажа, но ето какви са и останалите му характеристики:

– Дисплей с подсветка, рязък контраст и лесен за четене, отчасти програмируем.

– Лесно управление само с три бутона.

– Оптимизиран запис на GPS данни с продължителност до 100 часа (когато паметта би трябвало да се запълни).

– Функции за скрол, избор на данни и автоматичен старт/стоп.

– Предварителни настройки за обиколка.

– Издръжливост на батерията (литиево-йонна) до 10 часа (в работен режим).

– Micro USB порт за зареждане и пренос на данни.

– X-Lock стандартна поставка.

– Данните се записват във формат .fit за лесно споделяне в сайтове/приложения като Strava™ и TrainingPeaks®.

– Данни, които отчита велокомпютъра: време в движение, време за каране, общо време; дистанция, общо изминато разстояние; текуща, средна и максимална скорост; изкачване, спускане и текуща надморска височина; обиколки; температура; часовник; сила на GPS сигнала; индикация за нивото на батерията.

– Цена: 139.99 щатски долара.

Power GPS

В сравнение с предходния уред, този е по-голям, тежи 76 грама, но е и с доста повече функции и по-сериозни параметри. Литиево-полимерната му батерия издържа до 22 часа в работен режим, паметта също е по-голяма, за да побере данни от около 200 часа каране.

Основните функции са същите като при Mini GPS, но има и някои допълнителни. Те се управляват чрез четири бутона; дисплеят също е с четири реда, като най-долният е програмируем.

Важна подробност е това, че GPS чипът приема сигнал и от американските, и от руските спътници (Glonass), което го прави още по-точен и надежден, където и да се намирате.

За всеки модерен потребител от голяма полза ще е и възможността за свързване чрез Bluetooth® Smart връзка със смартфон или друго мобилно устройство, като в този режим велокомпютърът може да изобразява получени съобщения, да информира за входящи обаждания и т.н. Пак чрез такава връзка Power GPS може да използва допълнителни сензори за пулс, каданс или измервател за мощността.

Цената на този велокомпютър е 169.99 щатски долара.

Super GPS

За този модел производителят казва, че е просто суперкомпютър. Е, може би не като тези на НАСА, но все пак е сериозен уред, насочен към потребителите с най-високи изисквания.

Повечето му характеристики се припокирват с тези на Power GPS, но паметта е още по-голяма и събира данни от 400 часа каране.

Важно допълнение е наличието на ANT+ свързаност – ползва се отново за допълнителни сензори, като обикновено най-надеждните такива залагат точно на този безжичен стандарт.

Полетата от дисплея, които могат да бъдат персонализирани, са цели три.

Цената на Super GPS е 199.99 щатски долара.

http://www.lezyne.com/

http://www.bikelab.bg/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>