Търново Даунтаун 2015 – официално обявено!

Макар че още по време на зимното състезание в Пампорово Concept Creative обявиха новината за градско състезание по спускане в старопрестолния град, досега нямаше официална информация за него. Сега обаче организаторите обявиха първите подробности за тази дългоочаквана надпревара.

Сигурно сте попадали на клипчета и снимки в интернет пространството с байкъри, каращи по стълби, тесни калдаръмени улички, минаващи през къщите на хората, прескачащи коли, камиони и всякакви други препятствия, типични за градската среда… е, нещо точно такова е на път да се случи и на родна земя.

На 9 май старопрестолната столица ще бъде домакин на зрелищната велонадпревара в градски условия – Търново Даунтаун 2015, която със сигурност не трябва да изпускате!

Идеята за подобно състезание във Велико Търново съществува от много време насам и най-накрая, след години в опити да се реализира, състезанието вече е факт и залозите са много големи!

След множество огледи и различни идеи, екипът ни се спря на изключително интересно трасе, включващо в себе си множество стълби, тесни каменисти улички, скокове, виражи и разнообразни дървени конструкции.

Състезанието ще бъде много атрактивно, така че ви съветваме да запазите уикенда около 9 май и да посетите Велико Търново, защото ще имате възможността да станете част от нещо уникално и изключително интересно.

В надпреварата ще могат да се включат състезатели от България и чужбина, а под секрет можем да ви издадем, че на родна земя ще пристигне и една от легендите в градското спускане… коя ли е тя и как ще се включи в събитието, ще разберете съвсем скоро. 🙂

Друго важно нещо е, че състезанието в Търново е част от първото издание на българските градски серии, които ще се проведат през целия месец май и ще посетят няколко родни града. Пълна информация за проекта очаквайте другата седмица – за да не изпуснете нещо, можете да следите и нашата фейсбук страница.

Веднага след състезанието ще се преместим на паметника на Асеневци, където ще наградим победителите и ще отпразнуваме края на първото издание на събитието с хубава музика, различни демонстрации и много добро настроение – ще се видим там!

Събитието се провежда с подкрепата на Община Велико ТърновоНисан България и Ред Бул.

За връзка с организаторите: [email protected]

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>