Фотоабонамент в MTB-BG.com

От 2015 г. реших да променя изцяло услугата Фотоабонамент, като я направя по-проста и гъвкава. На базата на миналогодишния опит разбрах, че вариантът с абонаментни планове за цялата година явно е излишно сложен за повечето хора, а може би им се вижда и скъп. Затова през 2015 г. нещата ще са базирани само върху отделни събития, като добавям и нови начини за плащане, които би трябвало да са по-удобни за повече потребители.


Какво представлява услугата Фотоабонамент?

Всеки участник в състезание, на което съм присъствал и снимал, може да подаде заявка и да получи всички снимки, на които е запечатан, в оригинален размер, както и в намалени размери по негов избор. След това той може да ги ползва за лични цели, както намери за добре – да ги публикува в социални мрежи, в свой личен блог/сайт, да си ги извади на хартиен носител и т.н. При отборите, които имат собствен сайт, снимките могат да бъдат използвани за публикуване на галерия и/или репортаж от състезанието в тази страница.

Преди изпълнение на заявката няма как да знам колко броя снимки има с конкретния участник. В някои случаи може да са само една или две, в други случаи може да са двадесет. Цената, която плаща клиентът, е точно за работата по подбор, обработка и изпращане на снимките, в което всеки може да се убеди от стойността на услугата. Ако се плащаше за авторските права по нормални цени, стойността щеше да е в пъти по-висока. 

Услугата не е обвързана по никакъв начин с публикуваните в галерията на МТБ-БГ или в репортажите снимки. На тези места снимките се избират изцяло с оглед на редакционните нужди. В галерията обикновено се публикуват най-хубавите снимки, но често има още поне толкова на брой, които се повтарят като място, кадриране и условия, но не са включени в селекцията, за да не се дублират. Ако някой участник види своя снимка в галерия или в статия, това понякога може да е единствената негова снимка, а в други случаи да има още десет други, които не са публикувани.

Ако трябва да повторя и обобщя – същността на услугата е, че специално за конкретен участник ще прегледам всички кадри (обикновено няколкостотин броя), ще отделя неговите, ще ги обработя и ще му ги изпратя.

Цената за така описаната услуга е 10 лв./участник за снимки, които ще са с воден знак, и 15 лв./участник за снимки без воден знак. За отбори, ако искат да ползват услугата за целия отбор, цената се формира с оглед броя участници.

Заплащането може да се извърши по банков път, превод през ePay.bg, чрез касите на EasyPay в цялата страна, както и чрез пощенски паричен превод на Еконт. Повече подробности за плащането има по-надолу в текста.

Как става заявяването на абонаментен план и заплащането на услугата?

Във формуляра долу попълнете необходимите данни в съответните полета и потвърдете заявката си. Личните данни, които изискваме, са за издаване на фактура, което трябва да направим по закон. МТБ-БГ ЕООД е регистрирано като администратор на лични данни с тази цел и като такъв ще се отнасяме с необходимото внимание и грижа към тях. Ако не желаете да споделяте лични данни, единственият вариант за плащане остава в брой, което в конкретния случай е по-трудно – за повече информация ни потърсете на [email protected]

Заявката може да бъде подадена и преди състезанието. В много случаи това дори е по-добрия вариант, особено ако участникът желае да плати в брой, което може да стане по време на самото събитие. 

Обърнете внимание, че при повечето варианти за плащане заявителят трябва да е пълнолетно физическо лице или юридическо лице, за да може да извърши плащане по банков път или чрез платежна институция. Това означава, че за непълнолетни потребители заявката трябва да бъде подадена от родител или друго пълнолетно лице, което да извърши плащането, освен при плащане в брой, когато се издава само касов бон.

След подаване на заявката в срок до 5 работни дни ние я обработваме, потвърждаваме и изпращаме на посочения в нея e-mail адрес фактура.

Плащането може да бъде извършено по един от следните начини:
1. Директно по банков път по банкова сметка
2. Онлайн чрез системата ePay.bg (услуга „Вътрешен превод“, към клиент на системата). За получател въведете: КИН 5522202910 или ЕИК 130867859. Системата на ePay позволява и плащания през банкомат.
3. В касите на EasyPay в цялата страна. За получател посочете: КИН 5522202910 или ЕИК 130867859.
4. Пощенски паричен превод чрез офисите на Еконт в цялата страна. За получател посочете МТБ-БГ ЕООД, ЕИК 130867859. (Моля, обърнете внимание ,че услугата „Пощенски паричен превод“ е различна от услугите „Пощенски запис“ и“Наложен платеж“ и трябва да използвате именно нея, а не друга!)
5. В брой по време на самото събитие или след предварителна уговорка (за София).

Който и от вариантите (1-4) за плащане да изберете, като основание за плащане трябва да посочите номера на заявката. За всички тези детайли сред подаване на заявката ще получите email, вкл. с инструкции за плащане.

Щом получим плащането по заявката, в срок до 5 работни дни ще получите всички снимки от състезанието, заснети от екипа на МТБ-БГ.

Всичко описано по-горе може да бъде приложено и за всяко събитие от последните няколко години, на което съм снимал.

За допълнителни въпроси пишете на [email protected]. Ако желаете да платите в брой, използвайте същия адрес, за да се свържете с мен и да уточним кога и как може да стане.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>