Banff Mountain Film Festival World Tour идва отново в България

20 планинарски филма от фестивала ще бъдат представени пред българската публика в четири града в страната. За втора година XCo Film Fest ще бъде част от кино форума.


Най-големият и един от най-престижните планинарски кинофестивали в света,  Banff Mountain Film Festival, идва отново в България! Всяка година, след изданието му в Канада, организирано от Banff Centre, тръгва и световна обиколка на филмите от програмата, наречена Banff Mountain Film Festival World Tour. Тази година тя идва у нас с 20 от най-награждаваните и харесвани от публиката филми, като ще започне от София и ще мине през Пловдив, Стара Загора и Русе!

Със спирки в над 400 общности и в 40 страни по света, турнето е брилянтна колекция от вдъхновяващи екшън, приключенски и насочени към природата филми от фестивала. Пътешествията до екзотични места и различни култури, както и приобщаването на публиката към спортовете, заредени с адреналин, превръщат тазгодишната Световна обиколка в един вълнуващ и провокативен начин за опознаване на планината. От близо 360-те филма част от фестивала, наградените и любимите на публиката са тези, които ще обиколят света и ще дойдат в България. Вижте трейлъра с някои от уникалните кадри, които очакват зрителите на форума:

Пред българската аудитория събитието ще се проведе заедно с второто издание на XCo Film Fest, организирано от XCoSports Bulgaria. Форматът отново ще представи значимите събития и проекти, реализирани от български спортисти през отминалата година, сред които очаквания с огромен интерес филм за опита по Ком-Емине на Кирил Николов – Дизела – “Reach your Limits”! По време на пробега на различни места по трасето стотици фенове очакваха Дизела, а хиляди следяха придвижването му онлайн. Дойде моментът публиката да съпреживее емоциите от този преход.

В София двудневното събитие ще донесе отново духа на приключенията на открито в Cinema City Paradise, на 17 и 18 февруари 2015 година! Домакин на събитието и в другите градове ще е  отново Cinema City, а датите очаквайте скоро! Програма за събитието по дни и заглавия можете да намерите тук!

Филмите

Международното турне ще покаже в България филми като:

Cerro Torre” (Серо Торе). Лента за изкачването на едноименния връх в Патагония, Южна Америка, наградена за „Най-добър филм“ в категория „Катерене“.

„Бунтът на Долината: Златната епоха”(Valley Uprising: The Golden Age) – филм, който ще поведе зрителите през удивителен период от историята и революцията на скалното катерене в парка Йосемити, щата Калифорния. Страст, начин на живот, начин на изразяване и един неугасващ огън в сърцето на тази долина – продукцията печели Голямата награда на фестивала.

„Невъзможните линии: Аляска” (Unrideables: Alaska Range) – да караш по места, където никой друг не може да достигне. Проектът на Red Bull се очаква с голямо нетърпение и обещава невероятни кадри и адреналин.

Сред българските заглавия  от XCo Film Fest е премиерата на дълго чаканата лента„Reach your limits”. Ком-Емине е най-дългия туристически маршрут в България, с дължина 600 км и 14 600 м денивелация. Времето, нужно за прекосяването му, е между 20-25 дни. През август 2014 г. Кирил Николов-Дизела направи опит за поставяне на нов рекорд – под 5 дни. Едно пътешествие, в което времето е само една част от поставената цел.  Да пребориш себе си, да излезеш извън комфортната зона и да навлезеш по-дълбоко в света на планината и в своя собствен – това е истинското предизвикателство, което Кирил Николов сега ще сподели с публиката.

Другата българска премиера, която зрителите ще имат удоволствието да видят е „Senja” –  филм с уникални кадри за едно ски пътешествие из норвежкия север.

Екстремното състезание на България XCo Adventure Cup ще бъде представено с премиера на филма за тазгодишното издание, което предизвика над 45 отбора да се изправят срещу Стара Планина и нейните променливи настроения.

Билети за двудневния форум вече можете да закупите от www.cinemacity.bg или на място в Cinema City Paradise, град София, бул. Черни връх 100.

Повече за Banff Mountain Film Festival ще намерите тук: www.banffmountainfestivals.ca

Повече за цялото събитие ще намерите тук: www.xcosports.com и на www.facebook.com/XCoSportsBulgaria

За организатора XCoSports:

XCoSports България е водещвносителнависококачественаекипировказаспортовенаоткрито и представителзаБългариянамарките: GoPro Cameras(USA), Scarpa (Italy), Silva (Sweden), Gerber (USA), DirectAlpine (Czech Republik), Genuine Guide Gear G3 (Canada), ABS Airbag (Germany), Blue Ice (France), Ortik (Portugal), NST Labs (France), Point 65 Kayaks (Sweden), Black Diamond (USA), MontBell (Japan), Point 6(USA), Ryders (Canada), Smartwool (USA), Chimpanzee (Czech Republic), LyoFood (Germany). Задопълнителнаинформация – www.xcosports.com и facebook.com/XCoSports.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>