Дни на предизвикателствата 2014 – програма и подробности

Най-големият фестивал за екстремни спортове, планинарство и туризъм „Дни на предизвикателствата“ стартира само след седмица: на 2 декември открива от 18 ч и ще продължи до 4 декември включително в аула „Максима“ на УАСГ.

Пълната програма по дни вече е факт и можете да я видите на www.predizvikatelstva.com/програма.

Заедно с филмите и презентациите на специалните гости – звездите на алпинизма Лео Холдинг и Боян Петров, в „Дните“ се включва и рекордният ни акро парапланерист Веселин Овчаров с филма „Fly Again“ за приключенията му в небето над Хавай. Ще бъде прожектиран и легендарният филм на БНТ за експедицията Еверест’84 – „Мечтата Еверест“.

Програмата на 10-тите „Дни на предизвикателствата“ включва близо 30 теми за алпийски изкачвания,BASE jump скокове, гмуркане, каяк, байк, екстремни ски и природозащитни каузи.

Фестивалът ще бъде закрит с голям концерт за 10-тия му рожден ден в клуб Mixtape 5 с участието на групите VoxBox, Metaformoza и RockaShock.

Повече подробности за всичко това можете да научите от прес-изявлението, публикувано по-долу. Преди това обаче ще обърнем специално внимание на колоездачната част и най-вече на планинското колоездене, което е застъпено в програмата в ден втори, сряда, 3 декември, 20:20 часа, когато екипът на Concept Creative ще направи представяне на изминалия сезон 2014, в рамките на който те успяха да подготвят и реализират няколко запомнящи се събития, включително такива, които за пръв път видяхме на българска почва. Освен в ретроспекция обаче, те ще говорят и в перспектива, т.е. ще научим за някои от плановете им през 2015 г.

И ако това не е достатъчно, за да посетите събитието, в неговите рамки ще видим и две премиери! По време на представянето си, екипът на Concept Creative ще направи премиера на официалния видео клип от най-престижното байк събитие за годината – 4X ProTour, когато Пампорово посрещна едни от най-големите имена на световната сцена, включително неколкократния световен шампион Томас Славик. Освен това за първи път ще можете да видите и официалния клип от тазгодишното издание на традиционното състезание на Витоша за закриване на сезона – Home Mountain Bike Cup.

И пак за почитателите на колоезденето, макар и от малко по-различен тип, в същия ден от 20:50 ч Вячеслав Стоянов ще представи своята експедиция Recycle – за някои от читателите ни тя е добре известна, но за други може би ще е нещо ново и интересно.


Весо Овчаров в небето над Хавай и „Мечтата Еверест“ на БНТ влизат в програмата на 10-тите „Дни на предизвикателствата“

Алпийски изкачвания,BASE jump скокове, гмуркане, каяк, байк, екстремни ски и природозащитни каузи в близо 30 филми и презентации

Филмът „Fly Again” за приключенията в Хавай на феноменалия акро парапланерист Веселин Овчаров става част от програмата на юбилейното издание на фестивала „Дни на предизвикателствата“, който тази година се провежда между 2 и 4 декември в аула „Максима“ на УАСГ. Лентата ще бъде показана още в първия ден на най-големия форум за екстремни спортове, планинарство и устойчив туризъм, който се открива в 18 ч. на 2.12.2014г. Пълната програма може да бъде разгледана на www.predizvikatelstva.com/програма.

Същата вечер ще бъде прожектирана и продукцията на БНТ „Мечтата Еверест“, посветена на емблематичната Националната експедиция Еверест’84. Почитателите на алпинизма и спортното катерене ще се радват на специално внимание и в трите дни на фестивала: презентации на специалните гости Боян Петров – Съни  и Лео Холдинг, прожекциите на „Тhe Last Great Climbс участието на британския катерач и „Екстремни класики“ на Мартин Маровски и Виктор Ворошин, презентация за Българската федерация по катерене и алпинизъм и на постиженията на родните спортни катерачи.

За феновете на зимните спортове програмата на „Дните“ ще предложи едно от най-добрите скиорски заглавия през последните години Tracing Skylines”. Публиката ще погледне света от перспективата на екстремните BASE скокове с премиерата на The Biggest Wingsuit Flight” с французина Маел Баге. Българката Христина Димитрова ще ни отведе в света на гмуркачите –  тази година тя се спусна до -174 м в Египет. Не са забравени и многобройните фенове на планинското колоездене, за които е презентацията на Консепт Криейтив, а каякинг общността се представя с приключението на Боян Николов между три морета и дунавското гребане на две амбициозни дами.

Запалените по далечни дестинации ще се насладят на пътуването до Непал „Между Нирвана и Самсара“ на тандема Атанас Куцев и Моника Балабанова, мистичното изживяване на Юлиян Ангелов в древен Иран и придвижването на стоп на смела компания от приятели сред заснежените първенци на Алпите.

Както винаги силно присъствие  ще имат природозащитните каузи: WWF и инициативата „Прозрачни планини“ ще ни запознаят с възможностите за гражданско участие в опазването на българските реки и планини и конкретно в създаването на новия ПУ на НП Пирин. Ще бъде представена и кампанията „Професия хижар“, част от която е и тазгодишният фотоконкурс на „Дни на предизвикателствата“. Велоекспедицията на Вячеслав Стоянов с многозначното име ReCycle пък ще обърне внимание върху разделното изхвърляне на отпадъци и екологичния транспорт.

Своя 10-ти рожден ден „Дни на предизвикателствата“ ще отбележат на 4 декември вечерта с голям концерт в Mixtape 5 с участието групите VoxBox, Metaformoza и RockaShock. Музикантите ще излязат на сцената на клуба веднага след края на официалната програма на „Дните“ – около 21:30 ч.

Тридневни билети за „Дни на предизвикателствата“ могат да бъдат закупени на промоционална цена 17 лв. от магазини „Стената“ и на предварителна продажба на цена 20 лв. от Ticketlogic. Еднодневни билети ще бъдат продавани на място на цена 10 лв. във всеки от „Дните“, продават се и промо пакети от 10 билета на цена от 15 лв./билет,. За всички притежатели на тридневни билети входът за концерта на 4.12 ще е свободен. За останалите цената на концерта е  7 лв. на предварителна продажба и 10 лв. на място.

Анонсш:
The Last Great Climb с Лео Холдинг
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IqkxeZza5mM

Представяне Веселин Овчаров
http://vimeo.com/72598624

World Biggest Wingsuit Flight с Маел Баге
https://www.youtube.com/watch?v=HjhNg6r9duw

Tracing Skylines
https://www.youtube.com/watch?v=1Gzm5g64mws

Екстремни класики с Мартин Маровски и Виктор Ворошин
http://vimeo.com/105789756

Дни на предизвикателствата онлайн:
Официален уебсайт:
www.predizvikatelstva.com
Фен страница във Facebook:
https://www.facebook.com/dninapredizvikatelstvata
Събитие „Дни на предизвикателствата“ 2014
https://www.facebook.com/events/698455573601870/
Концерт за 10 години „Дни на предизвикателствата“ с VoxBox, Metaformoza, RockaShock
https://www.facebook.com/events/892155064157856/

Партньори на 10-тите „Дни на предизвикателствата“: ОББ, Nissan, Garmin, SportDepot, RooBar, Deuter, Berghaus, Patagonia, IceBreaker, RAM Bikes, Teva, Camouflage.bg , Gorichka, Tatonka , Jack Wolfskin, Boreal, ABK, North Finder.

Медийни партньори: Българска национална телевизия, списание 360°, списание Осем, списание GEO, Dnevnik.bg, Offnews.bg, Actualno.com, Sofialive.bg, Offroad.bg, GoGuide.bg, National Geographic, Mtb-bg.com, Peika.bg, DivingBG, Eventyard.

Медийни партньори концерт: Koncerti.bg, TimeArt.bg, MySound.bg, Djambore.com, Kafene.bg, 359HipHop.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>