Blago Enduro – резултати и мини-репортаж

Приключи последното ендуро състезание за 2014 г., трето подред. Може би и последното състезание за сезона изобщо, макар че това май го пиша за трети път и винаги бивам опровергаван. 🙂 Както обикновено, в тази дисциплина бях участник, а не репортер, като този път заради късия ден и студеното време, а и заради ангажимент за снимане с видеокамера, не взех изобщо фотоапарата, така че от мен няма да има нито една снимка. Ще има обаче няколко реда коментар, след резултатите:

И така, няма да съм многословен, но ще отбележа няколко неща, изцяло от гледната точка на участник:

1. Страхотни пътеки, страхотна комбинация от скорост и технични елементи, абсолютно всеки от четирите етапа бих го карал отново и отново с удоволствие! Разбира се, това е нещо, което мога да кажа и за всяко от другите ендуро състезания, в които съм участвал, но през 2014 г. в Търново и Пампорово се сблъскахме с доста кал и дъжд, което не направи карането по-малко интересно, но в Благоевград теренът бе просто перфектен – за повече сцепление и лекота при карането едва ли можем да мечтаем. Огромна заслуга имат и организаторите в лицето на Ники Атанасов от магазин LFF, неговите помощници от Благоевград и екипа на Enduro Warriors, които се бяха постарали да поправят, почистят и преправят (на места) пътеките, така че да се карат безпроблемно от всеки и умопомрачително бързо от най-добрите.

2. Пак във връзка с първото, но не само – отлична организация. Особено като се имат предвид краткият ден и студеното време. Маркировката беше добра, аз лично нямах никакви проблеми с достигането до етапите и следването им. Край пъмп-трака в Бачиново човек можеше не само да се види с приятели, но и да се подкрепи с енергийни и изотонични храни и напитки в неделя, а пък след тренировките в събота със съдействието на магазин All Mountain се проведе надпревара по пъмп-трака, съпроводена от кебапчета (или кюфтета?), вино и не знам какво още, защото аз за съжаление пропуснах тази забавна част и партито след нея. Имах уважителна причина – чакаше ме топъл минерален басейн 50 км по на юг. И за да не се отклоняваме от организацията, в неделя всичко протечете толкова стегнато и точно, че приключихме още около 15 ч.

3. Много приятно впечатление ми направиха хората около пътеките – имаше както много приятели, дошли да гледат и да снимат, така и немалко хора от Благоевград, които с интерес наблюдаваха карането и окуражаваха състезателите. Мога определено да кажа, че е супер надъхващо, когато има публика зад лентите!

4. Малееей, студ! През целия съботен ден температурите съвсем плахо се качиха над нулата, едва в неделя следобед, с показването на слънцето, усетихме известен прилив на топлина. Като цяло обаче падна голямо зъзнене на моменти. Какво е противодействието? Познахте – минерален байсейн! 😀

4. Други интересни подробности: 32 км каране, малко над 60 участници. За жалост някои ключови претенденти за първите места в две от категориите отпаднаха – Боби Крумов заради внезапно връхлетял го грип, Емо Кръстев заради тежко падане в квалификацията (за щастие без сериозни наранявания, пожелавам му бързо възстановяване). Иван Колев от Ram Bikes спечели безапелационно с най-добро време и в четирите етапа. При младежите за пръв път имаше над 10 участници, което започва да изглежда обнадеждаващо. Най-бърз сред тях бе Валентин Иванов от LFF, който е от града-домакин. Той даде третото най-добро време сред всички участници, въпреки че караше с твърдак!

5. И ако някой все още не е разбрал причината за еднодневното закъснение от моя страна на резултатите, тя е: минерален басейн!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>