Andalucia Bike Race 2015 – предварителна информация и видеоклип

Многоетапното маратонско ХС състезание Andalucia Bike Race стана популярно в България най-вече заради двете поредни участия в него на Уоутър Клепе, чието представяне всички негови приятели и почитатели следяхме с интерес. Но дори и да не беше замесен той (през 2015 г. белгийският ни приятел вероятно ще търси приключения в други надпревари, тъй като винаги е обичал да пробва нови и непознати състезания), това ранно-пролетно (даже направо зимно) състезание в южната испанска провинция щеше по един или друг начин да време в полезрението ни, защото организаторите се опитват да го подобряват всяка година, а и нивото на участниците се повишава непрекъснато. През 2014 г. немалко професионалисти, познати ни от СК или от други маратонски надпревари, се бореха за първите места, но по-важното е, че маршрутът на Andalucia Bike Race включва много пътеки и страхотни места за каране, а организаторите всяка година онагледяват това с чудесни снимки и репортажи. Затова и през 2015 г. ще хвърлим поглед към сухите и почти топли февруарски дни в Андалусия, но преди това нека видим какво ни очаква според изнесената от организаторите до момента информация.

Датите за 2015 г. са 22-27 февруари, като това ще е петото издание на състезанието. До него ще бъдат допуснати общо 800 участници, в отбори по двойки, т.е. 400 отбора. Записването вече започна и ще бъде отворено до 29 януари 2015 г. или до запълване на местата. Началната такса за участие в 6-дневната надпревара е 390 евро (за човек), като с наближаване на крайния срок цената ще се увеличава. Има и по-скъпи пакети за състезателите, които искат да ползват допълнителни услуги.

Маршрутите и тази година ще бъдат в околностите на Кордоба и Хаен, като точните им параметри ще се пазят в тайна до последно. Най-бързите участници в отделните категории (и особено в групите мъже и жени) ще се борят не само за големия награден фонд от 17 000  евро, но и за точките в световната ранг-листа, които състезанието дава в качеството си на събитие от клас 1 на UCI. 

Организаторите вече показаха и фланелката, която ще получи всеки от участниците. 

А за любителите на видеоклиповете, ето го видео-анонса за Andalucia Bike Race 2015:

http://www.andaluciabikerace.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>