[qudos] action – специализирано осветление за екшън камери

За някои от читателите ни компанията Knog може да е позната като производител на фарове, велоаксесоари и други подобни изделия. Не зная дали те са били представени до момента в България, поне аз не съм виждал, но сега имам повод да ви запозная с един иновативен продукт, от който някои хора може би се нуждаят отдавна. Става дума за специализирано осветление за компактни екшън камери, което ви позволява да заснемате нощни кадри с достатъчно добро качество.

Името на този продукт е [qudos] action и отскоро се предлага на българския пазар на цена 169 лв. Нека видим какво получаваме срещу тази сума:

Специализираното осветително тяло е съвместимо с две от най-популярните (за момента) марки екшън камери – Go Pro (моделите от Hero 3 нататък) и Sony. Доколкото обаче някои други камери са съвместими със закрепването на тези две марки, те ще са съвместими и с [qudos] action. Освен това продуктът може да се комбинира и с DSLR фотоапарати, които напоследък също са често използван инструмент от видеооператорите – както любители, така и професионалисти.

Батерията е акумулаторна от типа LiPO (литиево-полимерна), зарежда се през USB и това отнема около 5-6 часа. Продължителността на светене зависи от конкретния режим, но в повечето случаи се припокрива или надвишава издръжливостта на батерията на самата екстремна камера (поне сравнявайки с личните ми наблюдения върху издръжливостта на техните батерии).

Светлината е осигурена от 3 бр. Cree LED светодиода, които могат да бъдат програмирани в три различни режима на светене – всеки от тях с различна сила и ъгъл на осветеност.

Теглото на фара е 150 грама – достатъчно ниско, за да не създава дискомфорт, когато е на главата или някъде по тялото.

Важна характеристика на фара е неговата водоустойчивост, която позволява ползването му както в лоши метеорологични условия, така и изцяло под вода до дълбочина 40 метра.

Можете да избирате между два цвята – черен и сребристо-сив, като и в двата случая дизайнът и оформлението на [qudos] action пасва добре на самата камера.

Обобщение на техническите характеристики и основни функции можете да видите в следващите две картинки, извадени от прес-изявлението на вносителя за България XCoSports:

Ако желаете да прочетете самото пред-изявление, можете да го изтеглите ТУК.

Ако пък ви се гледа видео-представяне на новия продукт, ето го и него:

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>