Изкачване на Витоша на 11 октомври 2014 г.

Седмица след велорали „Черни връх“, DRAG организират още едно състезание на Витоша. Този път то е само по изкачване и само по асфалт, т.е. насочено е основно към шосейните колоездачи, но доколкото са добре дошли и хора с планински велосипеди, които искат само да се раздвижат или да проверят възможностите си нагоре, публикуваме в следващите редове подробностите от организаторите:

На 11.10.2014 г. ще се проведе първото издание на състезанието по шосейно колоездене “ИЗКАЧВАНЕ НА ВИТОШA”, организирано от спортен клуб DRAG.

Форматът на състезанието предвижда изцяло изкачване на обособения маршрут, коeто започва от резиденция Бояна и финишира пред х. Звездица. Разстоянието на състезателното трасе е 22 км, а общата денивилация е 1200 м.

Състезанието има за цел да съдейства за популяризиране на активните спортни занимания по шосейно колоездене и мотивиране на все по-широк кръг от хора във всички възрасти да участват в тях. Надпреварата е предвидена както за професионални колоездачи и отбори, така и за любители, които са готови да приемат предизвикателството да докажат на себе си, че могат да изкачат Витоша с колело. Допускат се състезатели и с планинско колело.

Наградният фонд е в размер на 2500 лв. и включва ваучери за верига магазини DragZone и колоездачно облекло Doltcini.

Програма на състезанието:

10:00 – Сборен пункт –  пред Резиденция Бояна от страната на Околовръстен път

11:00 – Официален Старт от резиденция Бояна – 649 м н.в.

Колоната ще премине по ул. „Даскал Стоян Попандрееев”, ул. „Иваница Данчев”, ул. „Беловодски път”.

Финал – х.Звездица – 1850 м н.в.

Денивелация – 1200 м

Награждаване – х.Звездица .

Награждаването се извършва до 30 минути след финала на призьорите в отделните категории.

Разстояние на състезателното трасе: 22 км.

Страница на събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/553574698076808/

Етикети: , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>