Купа Мургаш 2014 ще е на 28 септември

На 28 септември край София за пети пореден път ще се проведе Купа Мургаш –  състезание по планинско колоездене в дисциплината ХС маратон, организирано от софийския велоклуб „Мамут“ и магазин Maxbike. Стартът е в 10 ч в центъра на град Бухово (на 27 км от центъра на София).

Състезанието има славата на едно от най-трудните в България. Трасето с дължина около 66 километра и сборна положителна денивелация от над 2500 метра покрива международните изисквания за крос-кънтри маратон.

За онези, които не се осмеляват да преминат цялата маратонска дистанция, съществува категория “хоби спорт” с трасе от около 44 километра. И двата маршрута включват изкачване на старопланинския връх Мургаш (1687 м), известен като най-ветровитото място в България със средногодишна скорост на вятъра от 10,3 m/s. Поне толкова бързо е и спускането от върха с велосипед – черният каменист път, преминаващ в даден момент в пътека обаче изисква максимална концентрация от състезателите. След края на спускането участниците имат възможност за глътка въздух в равен асфалтов участък, успореден на магистрала Хемус. След достигане на село Попоп, състезаващите се в кратката дистанция се насочват по най-прекия път към финала в Бухово, докато на маратонците им предстоят още предизвикателни изкачвания, за които е добре да са съхранили сили.

Ако смятате да участвате, е добре да сте бързи не само в състезанието, но и при записването. Ранната регистрация ще ви гарантира тройно по-ниска такса от тази, която бихте платили в деня на старта. За записалите се и заплатили такса до 20 септември участието струва 20 лева, таксата между 21.09 и 20 ч на 27 септември е 40 лева, а в деня на старта – 60 лева. В стартовата такса е включена застраховка.

Записването става на сайта на проявата, а таксата за участие може да заплатите в магазин MAXBIKE на бул. „Тодор Каблешков“ 53 или на следната банкова сметка:

IBAN BG51FINV91501014661791

Сдружение ВелоКлубМамут

на основание – „Мургаш 2014”

Подробности можете да прочетете в сайта на състезанието, където ще намерите наредба, информация за маршрута и др.

http://veloclubmammut.com/murgash/index.php?r=site/index

https://www.facebook.com/events/295874837282802/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>