Остават няколко дни до 24-часовия маратон – обобщение и последна информация

Ако четете редовно МТБ-БГ, не може да сте пропуснали, че на 6-7 септември Крива спица за пореден път предизвикват планинските колоездачи в България на денонощно каране в околностите на с. Мътеница. И макар че повечето подробности отдавна са ясни, в следващите редове ще направим едно кратко обобщение, включващо и актуален плакат, обновена информация за спонсорите и други подробности.

Вече над 100 колоездачи са регистрирани за денонощната надпревара, което е своеобразен рекорд в състезанието. Това означава само едно – осмото издание ще е по-интересно от всякога! То ще се проведе на 6 и 7 септември 2014 г. по разнообразно трасе край село Мътеница, Хисарско. Трасето е познато от предишни години, но и този път организаторите са направили малки промени и подобрения по него, така че да е още по-оптимизирано за дългата надпревара между деня и нощта. Участниците са разделени в три категории:

(1) индивидуални състезатели (соло-мъже и соло-жени), където предизвикателството е най-сериозно – от началото до края борба с трасето и собствената воля за още една и още една обиколка;

(2) в отбор от по двама състезатели, без значение на пол и националност, които рамо до рамо, гума до гума трябва да устоят на гората, тъмнината и умората; и

(3) в отборни щафети, където от двама до четирима колоездачи се редуват да дават всичко от себе си в стремежа отборът им да натрупа най-много обиколки по 11-километровото трасе.

Специално за МТБ-БГ организаторите споделиха и малко информация „от кухнята“ относно времеизмерването. Освен по забавния и познат на всички начин с отбелязване на кръстчета върху голямото табло и заверка на състезателния картон, Крива спица работи и по автоматизиране на отчитането на обиколките, като целта е в следващи издания да се стигне дори до отпадане на картона и отчитане изцяло по електронен път.

Маратонците ще мерят сили за наградите на веломагазини Velocity (www.velocity.bg), магазини Стената (www.stenata.com), магазини за спортна екипировка Basecamp (www.basecamp-shop.com), велобагажници IVTEC (www.ivtec-bikeracks.com), световно известните байк марки IXS и XLC, както и иконите в спортно-туристическото оборудване Deuter, Julbo, ножове Gerber, мобилни светлини и компаси Silva, а момчетата от FixNRide (www.fixnride.com) ще осигурят сервиз на място.

МТБ-БГ и Photosynthesis също подготвят специални награди – всеки участник ще получи талон за отстъпка за една нова услуга, която ще предложим съвместно и за която ще научите съвсем скоро, а на място ще можете да видите и как изглежда.

Стартът ще бъде даден в 13:00 часа на 6 септември, а финалът е по същото време на следващия ден. Лагерът край село Мътеница е на достъпно за автомобили място, край сенчеста и мека поляна. Доведете семейството и приятелите си, защото подкрепата им ще е ценна.

Медийни партньори на събитието са MTB-BG (www.mtb-bg.com), екстремно списание 360 (www.360mag.bg) и Peter Savov Photography (peters-photo.net).

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>