Кам Зинк от MONSTER ENERGY постави световен рекорд за най-дълго задно салто с маунтин байк на почва

21 август 2014, Мамут, Калифорния – планината Мамут бе сцена на поредния световен рекорд, поставен от състезател на Monster Energy. Камерън Зинк записа официален рекорд на Гинес за най-дълго задно салто, като прелетя 30 метра и 50 сантиметра. След отскок от 5-метрова почвена рампа той достигна скорост от 74 км/ч при приземяването на 8-метровата попивка и подобри предишното си постижение.

Огромните летежи изглеждат съвсем естествено при Зинк, който на 28-годишна възраст продължава да преминава границите на възможното и да определя бъдещето в спорта. Той беше приземил скок от 24 метра тип степ-даун на едно от най-големите байк състезания. За днешния опит Зинк увеличи дължината на 30 метра. Проектиран от него и построен от Mammoth Mountain Bike Park в Mammoth’s Canyon Lodge, вместо степ-даун от дървена рампа, той избра скок над равна повърхност от почвена рампа към почвена попивка, като от края на отскока до началото на попивката дължината бе 25 метра.

„Беше дълъг процес, не само измислянето и осъществяването на тази идея, но и цялостното ми развитие като колоездач. Стигнах дотам, че започнах да правя най-големите салта. Сега съм на такова ниво, че получавам подкрепата на Monster, което ми помогна да вдигна нивото в маунтин байка до такава степен, че да го предават по ESPN на живо”, каза Кам, след като постави рекорда.

“Това е връхна точка в моя живот и кариера и е всичко, за което съм мечтал като дете. Искам да благодаря на Monster и Mammoth и на всички други спонсори, че ми помогнаха да сбъдна своята мечтата.”

„Monster Energy поздравява Зинк за огромния му триумф, който е символ на прогресивното мислене на нашите атлети, които са най-добрите в света”, каза Коди Дресър, директор екстремни спортове в Monster Energy. “Днешният рекорд е важен не само за представянето на този спорт, но и за вдъхновяване на следващото поколение да преминава границите на възможното.”

Кам заема 12 позиция в световния фристайл маунтин байк тур и е шампион за 2010 г. Той помогна свободният стил да участва в X Games миналата година с дебют в Мюнхен, където завърши шести и е един от колоездачите, които се борят дисциплината да остане за постоянно в игрите.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>