Чепеларски търкала на 13 септември 2014 г.

ПО-ВЪЛНУВАЩОТО СЪСТЕЗАНИЕ

ПЛАНИНСКО БЯГАНЕ И КРОС-КЪНТРИ КОЛОЕЗДЕНЕ

13.09.2014 г.

гр. ЧЕПЕЛАРЕ

На 13 септември  2014 г. за първи път ще се проведе уникалното по рода си състезание – Чепеларски Търкала. Мястото е забележителното планинско градче Чепеларе в сърцето на Родопите. Състезанието ще протече в две отделни дисциплини – планинско бягане и крос-кънтри колоездене, като бегачи и колоездачи ще мерят сили по трасето състоящо се от 4 последователни Търкала с обща дължина 80 км. За по-малките участници и за любителите на по-кратки дистанции състезанието ще се състои в преодоляването само на 1, 2 или 3 Търкала, съответно на 23, 40 или на 60 км.

Четирите Търкала се намират в четири различни посоки от града. В 95% от маршрута  движението е по горски пътища и пътеки и едва 5% е асфалт – изцяло при пресичанията на града.  Трасето преминава покрай Роженската обсерватория – най-голямата на Балканския полуостров, покрай най-голямата фабрика, производител на ски в света – „Амерспорт“, изкачва се до връх Мечи чал и преминава покрай невероятни Родопски места и гледки.  Възрастови ограничения за участниците няма.

Състезателите ще получават подсилки под формата на храна и напитки на пунктовете, разположени на всяко едно  Търкало, както и на пункта на площад Олимпийски. Участниците също ще могат да разчитат в случай на нужда на съдиите и на специалните екипи на мотори и АТВ – та, които ще бъдат разпределени по цялата дължина на трасето.

Старт и финал на всяко от Търкалата ще бъде централния площад Олимпийски на град Чепеларе, където семейства, приятели и публика ще могат да наблюдават състезанието под ритмите на „Родопската Гайда“.

 

Програма на Чепеларски Търкала 13.09.2014

6:00 часа – Старт Колоездачи

6:30 часа – Старт Бегачи

19:00 часа – Награждаване на победителите

24:00 часа – Закриване на състезанието

Организатори на състезанието са Екстремна и спортна организация ТРИП ЕЛЕМЕНТС и Община  Чепеларе!

Записването става на: www.racetimingbg.com Записването е отворено до 6.09.2014г. Стартова такса за редовно регистриралите се до 06.09 е 20 лв., след това е по 30 лв.

За съдействие за настаняване в Чепеларе, може да се свързвате с организаторите!

За контакти: [email protected],

тел: 0887 606 418  Теодора Пенчева

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>