ХСО Bike Cup Пампорово 2014 – предварителна информация

Както знаете, в рамките на Pamporovo Bike Cup 2014 за първи път у нас ще се проведе и ХСО състезание от клас 1 на UCI. В тази връзка организаторите от Concept Creative разпространиха отделна информация само за него, за да наблегнат на новото за страната ни ниво в тази дисциплина. За всички, които пропуснаха да гледат на живо балканското първенство миналата година – не повтаряйте тази грешка! Елате в Пампорово, за да видите колко интересно може да е едно ХСО състезание, когато в него се борят поне няколко човека, каращи на високо ниво!

03.06.2014

По-малко от месец остава до началото на първото в историята на страната ни крос-кънтри състезание от престижния клас 1 на Международния колоездачен съюз! Събитието ще се проведе на 20-21 юни в курорта Пампорово и се очаква да предизвика интереса както на родните, така и много чуждестранни състезатели.

До този момент има изпратени запитвания от Турската, Гръцката, Израелската и Кипърската колоездачни федерации, издават организаторите от Concept Creative.

Състезателите ще бъдат разделени в няколко отделни категории:

– UCI Мъже Елит – само за състезатели, притежаващи състезателни лицензи, първите 15 в класирането ще получат точки за световната ранглиста и примамлив паричен награден фонд от над 3700 лева

–  3 отворени категории  – Юноши 15+, Жени 15+ и Мастърс 30+, в които могат да се включат всички

 

Трасето на надпреварата, с което ще трябва да се преборят участниците, е с обща дължина 4260 метра и 159 метра денивелация, като всички състезатели ще трябва да направят определен брой обиколки в зависимост от категорията, в която се състезават.

Интересна информация за трасето е, че тази година домакините от Вело Парк Пампорово са изградили изцяло нов участък за изкачване, с който трасето е изключително разнообразно и интересно не само за състезателите, но и за публиката, която ще има пряка видимост от финалната зона почти през цялото време на изкачването.

Предварителната онлайн регистрацията за участие вече е отворена и ще бъде активна до 19 юни. Всеки, който иска да се запише за участие, може да го направи, като попълни коректно регистрационната форма тук.

Състезанието ще се проведе с подкрепата на Община Смолян, Пампорово АД, тонизираща напитка Gatorade, Магазини Drag Zone, Schwalbe, Teva, Гармин България и Roobar.

Подробна техническа спецификация на състезанието можете да видите тук.

Допълнителна информация очаквайте до дни, а за да не изпуснете нещо, следете и нашата фейсбук страница.

Програма:

19 Юни / Четвъртък 
10:00 – 18:00 Оглед на трасето
16:00 – 19:00 Регистрация
20 Юни / Петък 
09:30 – 17:00 Регистрации
09:30 – 17:00 Тренировки
18:00 – Техническа конференция (в хотел Перелик)
21 Юни / Събота 
09:00 – 10:30 Регистрация
09:30 – 12:00 Тренировки
13:00 – 16:00 Финали*
*Церемония по награждаването – 30 минути след финалите

За всякакви допълнителни въпроси можете да се свържете с нас тук.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>