Rock Shox представи и вариант на Pike за Dirt Jump

След десетките нови продукти, обявени тази пролет, Sram не се спират и добавят още един – нов вариант на вилката Pike, разработен специално за нуждите на Dirt Jump и слоупстайл карачите.


Няма смисъл да се говори надълго и нашироко за нещо, което може да се обобщи буквално с няколко изречения. На основата на една от най-успешните си вилки за всички времена, и по-специално на второто ѝ поколение, което е с 35 мм горни тръби, лека и устойчива конструкция и добра система за амортизация, наречена Charger, Rock Shox са променили едно-друго, за да създадат продукт за специфичната ниша на „скокльовците“ и техните нужди.

Pike DJ е с по-малко ход – или 100, или 140 мм. Пневматичната пружина отново е Solo Air, но е с по-различни параметри, така че да осигурява значителна прогресивност, т.е. повече съпротивление в края на хода, за да не се продънва лесно вилката дори и при най-тежките приземявания. Същото се отнася и до патрона Charger, който с по-твърда настройка на компресията, така че да осигурява максимален контрол при рязко сгъване на вилката. Същевременно технологията Rapid Recovery осигурява плавно и достатъчно бързо разгъване, а нискоскоростната компресия позволява да настроите вилката за всякакви настилки – от гладките DJ паркове до най-грубите слоупстайл трасета.

Всичко това се предлага в продукт, който е значително по-лек от обичайните за този тип каране вилки – 1845 грама.

Ето ги и характеристиките на вилката:

Pike DJ

Тегло: 1845 грама*

Размер на колелата: 26″

Ход: 100 мм/140 мм

Кормилна тръба: алумуниева, конусовидна

Корона: куха, кована, алуминий 7050

Горни тръби: 35 мм, алуминиеви, с изтънени стени

Покритие на горните тръби: Fast Black анодизирани

Ос: 15×100 мм Maxle Ultimate

Настройки на амортизацията: разгъване и нискоскоростна компресия

Пружинен елемент: Solo Air

Цвят: Black, Diffusion Black, White

Fork Offset: 40 мм

Тип спирачки: дискови

Долни тръби (ботуши): Магнезиева сплав

Максимален размер на диска: 200 мм

Цена: 884$/€786

*Теглото е базирано на: 100 мм ход, 265 мм стержен, 15 мм Maxle ос

www.sram.com

www.ram-bikes.com

Етикети: , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>