До работа с колело – национална кампания

От днес, 1 май, та до края на месеца, ще протече за втора поредна година тази кампания на Велоеволюция и нейни партньори, чиито цели са в няколко добри насоки. По принцип в МТБ-БГ не публикуваме подобни новини, които са свързани с други видове колоездене, в случая градско, но този път решихме да направим изключение поради няколко причини Първо, тази инициатива може да е интересна, забавна и полезна за много от читателите ни, тъй като сме сигурни че те карат велосипеди не само в планината. Второ, с нея като партньори са се ангажирали и велоклубове, които развиват дейност и в планинското колоездене. И не на последно място, струва си да ударим едно рамо на подобни начинания. Така че запознайте се с подробностите и ако желаете, включете се! 🙂

„До работа с колело” – за втора поредна година „Велоеволюция“ обявява май за месец за ходене до работа с колело и отправя предизвикателство към всички велосипедисти в страната.

Инициативата се провежда с подкрепата на ПроКредит Банк и има за цел да насърчава все повече хора да използват велосипеда, като средство за транспорт до своето работно или учебно място.

Партньори са и някои велоклубове в страната като Велоклуб „Устрем“ от Варна, велоклуб „Крива спица“ от Пловдив и „Клуб на любителите колоездачи“ от Бургас.

Кампанията ще протече от 01 – 31 май 2014 г. В нея няма никакви ограничения за участниците и могат да участват както активни, така и начинаещи велосипедисти. Има възможност за индивидуално или отборно участие, а новото през тази година е, че кампанията става и национална. Отборите могат да бъдат фирмени, както и такива на институции, университети, неправителствени организации или група от приятели.

Участието става с регистрация на сайта на кампанията http://velobg.org/biketowork чрез електронна поща или Facebook и всеки може да направи свой или отборен профил. Следващата стъпка е ежедневно въвеждане на изминатите километри с колело и следене на кое място в класацията се намира велосипедистът. Най-много навъртяни километри ще осигурят и заветната победа в индивидуалното или отборното класиране. Най-велосипедните работещи от различни категории ще бъдат наградени от официалния партньор на инициативата – ПроКредит Банк.

Формулата, която стои зад успешната реализация на кампанията, показа невероятни резултати при предишното издание. В миналогодишната кампания се включиха 419 индивидуална участника и 51 фирмени отбори, които в продължение на един месец успяха да навъртят феноменалните 37 916 велосипедни километри. Малко не достигна на участниците, за да обиколят Земята по дължината на екватора, но сме сигурни, че в тазгодишното издание рекордът ще падне.

Повече информация в сайта на „До работа с колело“: http://velobg.org/biketowork

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>