Трансродопски велотур 1 – от 3 до 6 май 2014 г.

Искате ли да се потопите в Източните Родопи по някои от етапите на Трансродопския маршрут? Хората, които осъществиха този проект, а именно „Новото тракийско злато“ и Къща за книги и приключения, ви предлагат тази възможност в началото на месец май 2014 г. Вижте подробностите:

Това е няколкодневен преход с колело по вече маркирания от „Новото тракийско злато“ и „Къща за книги и приключения“ веломаршрут.

КОГА

От 03 до 06 май на 2014 година.

КЪДЕ

В Родопите.

КАКВО

Ден 1 – 3 май – събота
Сборен пункт – 12 ч в инфоцентъра в село Момчиловци. Водач на колоездачната група ще е Васил Флоров от Къща за приключения. Мятаме се на колелата за кратък следобеден преход до село Вишнево, където ще е първата ни нощувка в къща за гости „При Баръма“. От къщата гледката към планината е невероятна, а вечерта ще премине под звуците на родопска музика.

Ден 2 – 4 май – неделя
След закуската отново яхваме велосипедите и се отправяме към село Гълъбово. От Гълъбово започва стабилно изкачване до връх Лочката. След него пътеката се вие между селата Латинка и Любино, а река Арда току се появява в краката ни, за да ни дари с прекрасни панорами. След Хладилната пещера ще покараме малко по асфалтов път покрай язовир Кърджали, ще преминем по въжения мост при село Сухово и ще се позиционираме за вечерта във вила на брега на язовир Кърджали в село Главатарци. Колелата да си почиват, ние също.

Ден 3 – 5 май – понеделник
В този ден ще тръгнем рано с буса, за да се придвижим до село Летовник (на южния бряг на Върбица) и да избегнем градската част на Кърджали и главния път. Ще пием по кафе при Дейв в бившето училище в селото – днес превърнато в уютен хостел. От Летовник велотурът ни преминава през искрящо зелените дялове на Източните Родопи чак до ловното стопанство на десния бряг на язовир Студен кладенец. Заслужената почивка ще е на брега на язовира сред елени лопатари и реещи се в небето лешояди.

Ден 4 – 6 май – вторник
Днес ще направим едно последно завъртане на педалите (плюс малко бутане) в дивата Бойник планина – ще се качим до върха по Трансродопския маршрут и ще слезем по локална екопътека към началото на стопанството. Там ще ни чака буса, с който се изнасяме обратно към Момчиловци и оттам – всеки по родните места. До скоро на любимите ни Родопи – величествени, екзотични, първични …

Снимки от преживяното по тези места. (кликнете тук)

КОЛКО

Такса за участие – 80 лв. на човек.

Минимумът участници за осъществяване на програмата е 16 човека.

Таксата включва:

1. Съпътстващ транспорт от Момчиловци по описания маршрут и обратно
2. Професионален водач
3. Застраховка

Не включва:

1. Нощувки и храна
2. Велосипеди, лична екипировка, палатки (във всяко място, предвидено за спане, има възможност и за палатков лагер).

Водачите:

Опитни планински водачи и инструктори с многогодишна практика в страната и чужбина.

Общи условия:

1. Краен срок за записване: 30 април 2014 г.

2. За повече информация и записвания, пишете на : mihaela_kircheva (at) abv.bg

или се обадете на 0887 602 678, Кирил Макаров

или на е-mail: [email protected]

3. Минимален брой участници, необходим за осъществяване на велотура – 16 човека

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>