Каране с практически съвети 2014, част 1 – 5 април, Герман

С топлите пролетни дни настъпи времето за първото за 2014 г. Каране с практически съвети. Както знаете, то е насочено както към начинаещи, така и към средно напреднали, а и към съвсем можещи, които винаги могат да помогнат с демонстрация на добра техника и съвети към по-неуверените. Изобщо, всеки е добре дошъл! Тъй като маршрутът над Герман от есента на 2013 г. се оказа много подходящ, ще открием обученията за 2014 г. пак там, на 5 април. Следват подробностите.

Здравейте, приятели!

Нашата група и MTB-BG.com ви канят на първото за тази година Каране с практически съвети!

Датата на събитието е 05.04.2014 година!

При евентуална неблагоприятна прогноза за времето,събитието ще се отложи за следващия ден!

Оново инструктор за нас ще бъде Любомир Ботушаров и помощници, мястото на срещата ни или СТАРТ – Финалната точка, отново ще е площадът на с. Герман

Начален час: 09:00 ч, в който започва теоретичната лекция (между 30 мин и 1 час), след това отиваме да караме.

Маршрутът накратко: Изкачваме се от с. Герман през Германския манастир, до военното поделение. Оттам следва спускане към стената на язовира.
В крайната част на маршрута ще има допълнителна опция групата да се раздели на две, като желаещите да продължат обучението, но на по-интересен терен с преодоляване на серпентини, ще продължат с инструкторите, а останалата част, които биха желали да се приберат, ще бъдат придружени от представители на организаторите до Старт/Финалната точка.

Карането ще е цял ден, подгответе си достатъчно храна и вода (в селото, разбира се, има магазини). Ако сте решили да дойдете на самоход, подсигурете си осветление и светлоотразителна жилетка!

Освен доброто си настроение, трябва да вземете и:

  • Каска – Задължително!
  • Ръкавици – Задължително!
  • Допълнителна екипировка (наколенки, налакътници и т.н.) е силно препоръчителна. Все още е влажно, сред листата винаги може да се намери камък, който да ви изненада. 
  • Топли дрехи!
    Често ще спираме по маршрута за дълго време, на места – и на сянка, така че не можете да разчитате, че карането ще ви държи топли!
  • Храна и вода – както споменахме по-горе. Преценете според личните си нужди.
  • Осветление и светлоотразителна жилетка – ако ще се прибирате на самоход към София

За допълнителна информация, прегледайте сайта ни, намерете ни в социалните мрежи и питайте тук! Също така следете каналите за информация (най-вече темата във форума), защото може да има промени или допълнителна информация! 

Заповядайте да направим заедно уикенда по-вълнуващ и различен!