Troy Lee Designs 2014

Да се напише статия за новата колекция на Troy Lee Designs (TLD) за 2014 г. изглеждаше доста лесна задача, свеждаща се основно до публикуването на снимки с новите цветови комбинации и оформления на продуктите. Това обаче не е нещо лошо, защото американската компания е от тези, които не създават и не поддържат десетки продукти с минимални разлики между тях – напротив, те разчитат на малък брой, но качествено проектирани и изработени модели, които да се харесват на максимално широк кръг от хора. И веднъж създали такива продукти, те рядко ги променят и подменят като същина, но пък често променят външния им вид и също така често задават модата в планинското колоездене. След всичко казано дотук обаче ще трябва сам да се опровергая, защото точно през 2014 г. TLD имат доста новости, особено в облеклото и защитната екипировка. Така че горните твърдения остават в сила единствено за каските, където трите модела D3, D2  и А1 са добре познати на потребителите като технически характеристики, но се предлагат в доста нови разцветки. Започваме именно с тях, за да се прехвърлим после към новите или подобрени продукти за този сезон.

D3 e актуалният топ-модел каска с подбрадник за спускане/фрийрайд на TLD в последните години. Той се предлага във варианти с композитна или карбонова външна обвивка и има следните характеристики:
– усъвършенствана външна обвивка от въглеродни нишки или друг композит
– покрива стандартите  CPSC 1203, CE EN1078, ASTM F1952, ASTM F2032 и ASTM F2040
– включва две регулируеми козирки със съответстващи на каската графики
– титанови болтове на козирката за намаляване на теглото
– подложки с „двойна плътност“ за абсорбиране на удари и вибрации
– 20 отвора за проветрение
– махаща се за пране подплата, включваща технологиите CoolMax™ и Dri-Lex™
– три различни размера на черупката от твърда EPS пяна
– титанова D-образна катарама под брадичката

На снимката горе виждате една от осемте нови разцветки за 2014 г., а именно Pinstripe ІІ Black (carbon) . Ето как изглеждат и останалите седем:


Pinstripe ІІ Red (composite)


Finishline Yellow (carbon) и Finishline Black (composite)


Gwin (carbon) и Speed White/Blue (composite)


Zinc (composite) и Speed Orange (carbon)

По-старият, но все още обичан и продаван модел за спускане е D2. При него можете да разчитате на следните качества:
– композитна обвивка
– покрива напълно стандартите ASTM F2032-00 и F1952-00, CPSC, 16 CFR part 1203 & CE EN 1078
– голям отвор на лицето, който е съвместим с всички размери и форми маски
– регулируема козирка Orbit™
– алуминиеви болтове на козирката за по-ниско тегло
– система за проветрение с висока пропускливост, интегрирана в черупката и подплатата
– махаща се за пране подплата

Ето четирите нови разцветки за 2014 г. – Midnight, Turbo Grey/Yellow, Turbo Red/Blue и P51:

Най-нова сред каските на TLD е All Mountain половинката А1, която ви представихме в началото на 2013 г. Затова сега няма да изреждаме отново характеристиките ѝ, а само ще ви покажем няколкото нови разцветки:


Black Turbo


Blue Pinstripe


Grey Drone


Grey Turbo


Orange Turbo


Red Drone


И ако при каските нови модели липсват, то при облеклото такива има и то доста.

Преди това обаче ще обърнем внимание на някои новости общо за цялата продукция на TLD. Едната засяга момента на обявяване и пускане в продажба на новите колекции. Досега това се случваше предимно наесен, което е характерно за мотокрос колекцията на марката. В последните години обаче байк продуктите са все повече и с нарастващо значение, така че през 2014 г. компанията прави промяна в тази част от политиката си и вече ще обявява новостите напролет. В момента продуктите, които виждате в статията, вече би трябвало да са в магазините или да пътуват към тях.

TLD въвежда и система от знакови означения в помощ на потребителите, за да се ориентират по-лесно какво да очакват като качества, кройка и предназначение от продуктите. Засега четирите категории, за които има символи, са XC (Cross Country), AM (All Mountain), GR (Gravity) и WHEELS (hybrid collection). Ето и малко повече информация за тях от страницата в каталога на марката:

Нови продукти в линията Sprint

Когато говорим за тази линия, трябва да имаме наум имена като Гуин, Семенук, Феърклоф, Броснан, Зинк и др.  Иначе казано, това е елитното състезателно облекло на TLD, разработено, тествано и носено от спонсорираните от тях професионални DH/FR колоездачи. За 2014 г. в нея се появява нов дълъг панталон, който замества досегашния SE Pro и е с 200 грама по-лек от него. Както и другите продукти на марката, новият панталон е анатомично съобразен с нуждите на колоездача и използва внимателно подбрани материали, които осигуряват здравина, издръжливост, гъвкавост и комфорт. Предлага се в няколко разцветки, които може вече да сте виждали в употреба от гореспоменатите спортисти.

Компания на дългия панталон правят и новите шорти, които също са по-леки от предходния модел, но са все така издръжливи.

В серията Sprint са добавени и нови ръкавици, а освен всичко друго, дрехите в нея се предлагат и в детски размери, така че и подрастващите да могат да приличат на батковците.

Изцяло обновена линия Ace

Ace открай време е серията на TLD за крос-кънтри (макар че малцина свързват марката точно с тази дисциплина) и през 2014 г. много от продуктите в нея са претърпяли пълно обновление, за да са фокусирани още по-добре върху нуждите на ХС карачите. Като цяло за дрехите в нея може да се каже, че са значително по-прибрани към тялото в сравнение с облеклото за спускане/фрийрайд и АМ, но въпреки това ХС кройката на TLD е с една идея по-свободна и отпусната спрямо, не толкова плътно прилепнала по тялото. Използваните в тази линия материали са от най-леките и удобни за носене, с отлична проветривост и в същото време достатъчно здрави.

Новите къси панталони Ace по думите на TLD са „най-леките шорти, които някога сме правили“. Кройката им е съобразена с атлетичен тип тяло, прибрани са, поясът е по-ниско разположен спрямо другите модели на компанията, а вътрешната подплата включва и омекотяваща анатомична подложка.

Джърсито също е с променен дизайн, за още по-добро прилягане към тялото и включва ципове отпред и на задните джобове.

В серията са включени също така клин с презрамки, топлещи ръкави и крачоли, лека и дишаща ветровка и други продукти.

Новости в серията Ruckus

Тези продукти са предназначени за All Mountain, но с избухналата популярност на състезателната дисциплина ендуро, TLD са се вслушали в желанието на потребителите за още по-здрави къси панталони, които в същото време да не са тежки и груби, т.е. да са достатъчно комфортни за целодневно каране. Наред с това в обновения модел са добавени полезни неща като малък джоб за телефон на достатъчно защитено място, заден джоб и други. Някои части на панталона са подсилени с по-здрав плат, така че да „носят“ на падане и протриване.

В джърсито също има някои промени – кройката е малко по-прибрана, макар че на вид остава все така свободна, а платът е малко по-мек от предишното поколение.

Нова защитна екипировка

Тук като че ли има най-много промени, защото за 2014 г. TLD представиха цели пет нови продукта.

TBone ІІ е дългоочакваното ново поколение на първите МТБ наколенки на марката. Предназначени са за екстремно каране (разбирай спускане, фрийрайд) и са достатъчно здрави и надеждни, и в същото време достатъчно леки за носене в раницата и достатъчно регулируеми, за да паснат на почти всеки крак.

Semenuk е специализиран модел наколенки за Dirt Jump, слоупстайл и фрийрайд, разработени специално за спонсорирания от TLD колоездач, чието име носят, и съобразени с неговите изрични желания и потребности. Идеални са за носене под панталон.

Method е изцяло нов „прочит“ на системата за наколенки от две части, която TLD предлагаха в миналото. Основата е от полиестерна мрежа, която може да се носи самостоятелно при леки карания, но над нея можете да закачите СЕ сертифицирани пластмасови протектори за сериозна защита, когато решите, че имате нужда от такава.

Panic е още един изцяло нов продукт за 2014 г., с удължен протектор за коляното и част от пищяла и с пет притягащи ремъка. И този продукт е CE сертифициран.

Налакътниците E-Lite също са нови, ергономично проектирани и доста тънки, с вътрешен ръкав от ликра и протектор с полимерна пяна с памет за защита при удари.

Wheels

Накрая се връщаме към облеклото с една изцяло нова линия, наречена Wheels. Най-краткото определение, което бихме могли да ѝ дадем, е ежедневни дрехи за колоездачи, макар че TLD разглеждат тези продукти в много по-широк аспект – като подходящи за всеки, който се придвижва на колела, били те колелата на скутер, тротинетка, велосипед, скейтборд, ролери или друго подобно средство. Засега тази серия включва тениска/джърси от технологична материя, която е проветрива и удобна, къси панталони, които са с отпусната и неангажираща кройка, но са съобразени с нуждата за свободно, дори интензивно движение, и едно доста универсално яке.

http://www.troyleedesigns.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>