BASECAMP – нов играч на пазара за спортна екипировка

Водещият вносител XCoSports България променя името на магазините си на Basecamp

София, 21 февруари 2014 г. Един от най-силните вносители на екипировка за спортове на открито у нас разширява обхвата на бизнеса и променя корпоративната си идентичност. XCoSports България, вносител на световни марки като камерите GoPro, ножовете Gerber и спортните обувки Scarpa, дефинира наново подхода си към крайния потребител на спортни стоки. Процесът на продажба се обръща изцяло към клиента и той е поставен в центъра на вниманието и обмена на информация. Отражение на тези промени става и новото име на магазините на фирмата за продажби на дребно – Basecamp, придружено с цялостен ребрандинг на лого, цветове и слоган.

Мотото, което отразява философията и ценностите на Basecamp е „Твоето място в планината”. Осигуряване на най-доброто оборудване и екипировка на приемлива цена, в комбинация с внимание и консултация за конкретния клиент, за да се почувства той на мястото си в екстремните условия, които предлага дивата природа. Фирмата разработи и специален видеоклип, който представя спортовете, за които Basecamp предлага високотехнологична и безкомпромисна екипировка.

Видеото показва лицата от екипа на Basecamp, както и атрактивни атлети, които фирмата подпомага – автомобилните пилоти Игнат Исаев и Алекс Язов, водещият катерач Бойко Лалов, европейският вицешампион по ориентиране Кирил Николов-Дизела, експертът по basе и уингсют скокове Пламен Петров и други.

Вижте видеото тук:

Новата идентичност ще се популяризира изключително чрез обновения електронен магазин с иновативен дизайн и отлична функционалност. Пазаруването онлайн ще е удоволствие за потребителите на http://basecamp-shop.com поради интуитивната структура на сайта и портфолиото на всеки клиент, което пази данни с предпочитаните му спортове и продукти. Онлайн магазинът ще покрива не само България, но и всички страни от Югоизточна Европа.

„XCoSports се фокусира върху вноса и представителството за България на всички марки от портфолиото си. По отношение продажбите на дребно, обмисляме отваряне на нов магазин на атрактивно за клиентите ни място в София”, споделя управителят Дарина Тодорова. Тя допълва, че „всяка нова Basecamp локация ще предлага същите безкомпромисни продукти и изключително обслужване, заради които XCoSports в последните години е предпочитаното място за покупка на екипировка от ценителите на планината и приключенията на открито”.

Благодарение на тези ценности компанията се развива изключително стабилно както в сектора продажби на дребно, така и в търговията на едро. Към момента XCoSports България има над 75 дилъри, чрез които развива дистрибуцията на висококачествена екипировка из цялата територия на България.

За XCoSports:

XCoSports България е водещ вносител на висококачествена екипировка за спортове на открито и представител за България на марките: GoPro Cameras(USA), Scarpa (Italy), Silva (Sweden), Gerber (USA), DirectAlpine (Czech Republik), Genuine Guide Gear G3 (Canada), ABS Airbag (Germany), Blue Ice (France), Ortik (Portugal), NST Labs (France), Point 65 Kayaks (Sweden), Black Diamond (USA). За допълнителна информация – http://www.xcosports.com и http://www.facebook.com/XCoSports.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>