Уоутър Клепе в Унгария: The show must go on!

Позволявам си да използвам заглавието на една от най-известните песни на Queen, защото за нашия приятел Уоутър Клепе, който понастоящем живее в Унгария, но пази топли спомени за България, а и ние за него, карането на колело, състезанията, цялата тази работа с велосипедите е най-вече един чудесен начин за забавление, за добре прекарано време, за приключение. И в този смисъл използвам израза „шоуто трябва да продължи“ – в новото си местоживеене Уоутър е все така енергичен, запален, амбициозен и приключенията му там, състезателни или не, са все така интересни. Белгиецът продължава да кара за Ram Bikes и да помага в развитието на продуктите им, продължава и да ни изпраща редовно стоите разкази и репортажи за състезанията, в които участва, но за жалост аз съм този, който няма време да ги превежда и обработва във вид за публикуване. За което се извинявам и на него, и на приятелите му сред нашата аудитория.

За щастие Ram Bikes успяват малко по-редовно да публикуват новините от Уоутър, така че сега ще направим един кратък преглед на последните няколко месеца (за Уоутър първи няколко там):

Белгиецът започна престоя си в Унгария в обичайния за него стил: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/events-2013/2411-events-world-130819-wouter-cleppe-ozd.

Скоро обаче стана ясно, че там борбата за първите места е доста по-тежка и победата не винаги е гарантирана: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/events-2013/2422-events-world-130827-wouter-cleppe-salgotarjan.

На нашия приятел му се наложи да помисли за нови (а всъщност стари и добре изпитани) тактики и стратегии, съобразени с променените условия на играта. Точно това направи той в маратона Матра: http://www.ram-bikes.com/bg/view_news.php?news_id=88.

Това, както и засилените тренировки, явно дадоха резултат в маратона в Болске: http://www.ram-bikes.com/bg/view_news.php?news_id=90.

Не че трудностите някога са можели да откажат или демотивират Уоутър, тъкмо напротив! Той е готов да пробва нови неща дори тогава, когато е ясно, че не са точно в неговия стил на каране или предпочитан формат състезание. Типичен пример за това е участието му в първото за него състезание в дисциплината ХС Елиминатор: http://www.ram-bikes.com/bg/view_news.php?news_id=91.

След това дойде време и за нещо още по-непознато у нас, но явно доста развито и популярно в Унгария – велокрос (колокрос, cyclosross)! Интензивна, атрактивна надпревара, по която Уоутър май доста се е запалил, съдейки по броя на стартовете, в които участва. А може би през този сезон просто няма други състезания, а той е човек, за когото каквото и да е каране е по-добро от никакво каране. 🙂

Както и да е, за велокрос състезанията нямаме преведени материали, няма такива и в сайта на Ram Bikes, затова пък там вече можете да прочетете за първото МТБ състезание на Уоутър през 2014 г., за което той се е разходил до словашката столица Братислава: http://www.ram-bikes.com/bg/view_news.php?news_id=96.

Пожелаваме му още много приключения на две колела и един страхотен сезон, който ще се опитаме да следим поне от време на време.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>