Mega Enduro Mountain Hill (downhill marathon) 2014 ще е на 4-6 юли

Това ще е единственото събитие на троянския клуб Mountain Hill през 2014 г. Да, колкото и тъжно да звучи за мнозина, традиционното състезание по спускане в началото на юни ще „излезе в отпуск“, а организаторите ще насочат всичките си усилия към развиването на едно добро и масово състезание във формата маратон по спускане.

В тази връзка се очакват и доста промени, макар че в момента е много рано да се каже какви точно. Със сигурност ще се търсят нови варианти за трасето, макар че и през 2013 г. то бе доста по-интересно и трудно, отколкото предполагаха хората, очакващи лесно и скучно каране по черни пътища. В краен случай може да се ползва отново същото трасе, но като цяло ще се търсят варианти за повече пътеки.

По-различна ще е и програмата. Част от участниците през 2013 г. искаха да има повече каране по дългото трасе, така че за второто издание съботният ден е предвиден за организирана тренировка, т.е. с две извозвания за всеки участник от Троян до старта. Иначе казано, всеки ще може да направи две спускания по дългото трасе с транспорт на организаторите, а отделно от това, със свой транспорт състезателите ще могат да направят и повече, стига да имат сили за това.

В неделя денят най-вероятно ще започне с квалификация по кратко трасе, за което не е предвидена отделна тренировка (но може да се окаже, че то ще е част от дългото трасе), след което ще бъде даден и стартът по дългото трасе, за да бъдат излъчени победителите.

Всичко това е все още съвсем предварителна информация, но когато станат известни повече подробности, ще ви информираме за тях.

Междувременно можете да си припомните подробности за събитието през 2013 г.:
Репортаж на МТБ-БГ
Галерия
Резултати

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>