FSA навлиза на пазара за дискови спирачки

Преди броени дни един от най-известните и реномирани производители на велосипедни компоненти изненадващо (а може би не чак толкова) обяви, че от 2014 г. ще предлага и хидравлични дискови спирачки. Официалното представяне на продуктите ще стане по време на изложенията Евробайк и Интербайк през месец септември, а появата им на пазара се очаква през първите месеци на следващата година.

Засега разполагаме само със снимка на спирачните лостчета, но дори и тя говори много, особено в комбинация с обявените от производителя подробности. Първите продукти ще са предназначени за състезателни ХС велосипеди (моделът ще се казва K-Force) и за по-универсалните all mountain машини (Afterburner), като и в двата случая ще се залага на ниско тегло, качество, сила и надеждност.

По-специално, спирачките на FSA ще включват следните технологии и детайли:
– Реглаж без инструменти на отдалечеността и на свободния ход (контактната точка).
– За първи път в индустрията предната и задната спирачки ще са със специфичен за всяка от тях маркуч. Според FSA това ще изравни усещането и контрола върху предното и задното колело.
– Обръщаеми лостчета с интегриран асиметричен резервоар за спирачната течност, което ги прави изключително компактни, а също и лесни за обезвъздушаване.
– Основният материал за спирачния апарат и лостчета е магнезиева сплав, ръкохватката е карбонова, а болтовете титанови.
– Теглото на пълен комплект (апарат, лостче, маркуч и диск) ще бъде около 300 грама.
– Цената им в САЩ ще бъде $369 за K-Force и $289 за Afterburner.

http://www.fullspeedahead.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>