Nutrend Bike Nutripack

През пролетта вносителят на чешките хранителни добавки Nutrend ни изпрати един комбиниран комплект Bike Nutripack за проба – от него раздадох малки порции и на други хора, включително на най-силния състезател в България, Уоутър Клепе, така че пробвахме продуктите при най-разнообразни случаи – от тренировки през нормално каране до състезания.


Продукт:

Комбинация от хранителни добавки, достатъчни за пет тричасови тренировки. Уникална комбинация, съдържаща всичко необходимо за подготовка, провеждане и възстановяване от тренировка. Комбинацията от продукти е на специална цена и включва подаръци.
Съдържа всичко необходимо за интензивна тренировка на колоездач:

  1. Изодринкс, 525 g
  2. Волтаже енержи кейк, 5×65 g
  3. Карбоснак, 5×55 g
  4. Регенер, 450g
  5. Магнеслайф , 10×25 ml
  6. Спортна бутилка, 750 ml
  7. Спортни чорапи
Размер:
Тегло:
Цена: 84 лв.
Продължителност на ползването: 4 месеца
Продуктът е ползван съвместно с:

Други модификации на модела/продукта: Всеки от включените в комплекта продукти се продава и отделно.

За улеснение в описанието на продуктите и препоръчителния прием, ще започна с описанието на самия производител/вносител:

Уникална комбинация, съдържаща всичко необходимо за подготовка, провеждане и възстановяване от тренировка. Комбинацията от продукти е на специална цена и включва подаръци.
Съдържа всичко необходимо за интензивна тренировка на колоездач:

• Спортна напитка с качествата на изотоничен или хипотоничен разтвор –
Изодринкс, 525 g, вкус портокал.
• Енергийни барове за повече енергия преди и по време на физическа активност – Волтидж енерджи кейк, 2 броя вкус лешник, 2 броя вкус екзотик, 1 брой вкус кокос.
• Енергийни гелове за постепенно набавяне на енергия в организма – Карбоснакс, 1 брой вкус кайсия, 1 брой вкус карамел, 1 брой вкус зелена ябълка, 1 брой вкус боровинка, 1 брой вкус битер лимон.
• Напитка за възстановяване – Регенер, 450 g, вкус фреш ябълка.
• Магнезий, предпазващ от крампи – Магнеслайф, 10×25 ml.
• Подарък спортна бутилка, вместимост 750 ml
• Подарък чорапи за колоездачи с активни биогенни сребърни йони, чудесно попиват потта.

Препоръчителен прием:
• 30 минути преди тренировка изяжте половин Волтаже енерджи кейк, който ще ви снабди с енергия.
• По време на продължителна тренировка не подценявайте нуждата от енергия и изяжте втората половина от Волтаже енерджи кейк 60-90 минути след началото на тренировката.
• Във финалната фаза на тренировката (последните 45-30 минути) или преди дълго изкачване, или в случай на енергийна криза вземете енергиен гел Карбоснак. Гелът ви доставя необходимата енергия и ви помага да се справите с последните километри.
• Пийте редовно Изодринкс, на малки глътки по време на тренировка. Използвайте хипотоничен разтвор за вашите продължителни тренировки.
• Започнете възстановяване веднага след тренировка, като използвате специалната възстановяваща напитка Регенер. Пийте бавно на глътки в продължение на 20-30 минути след тренировка.
• Магнеслайф ще реши проблемите ви с мускулните крампи. Винаги носете резервен флакон със себе си. За по-добро възстановяване и отпускане на изморените мускули, използвайте преди сън.

С оглед на горното описание обаче трябва да отбележа, че изпратеният ни комплект имаше малко по-различен вид – вместо в кутия, той пристигна в найлонов плик, а вместо енергийните вафли (барове) Voltage Energy Cake включваше други подобни, предназначени специално за колоездене – Power Bike Bar, които обаче са по 45 г, а не по 65.

И така, сами виждате, че комплектът от хранителни добавки е предназначен според производителя най-вече за тренировки. За добро или лошо обаче, аз не съм спортист и по принцип не спазвам никакъв тренировъчен режим. Специално за тестването на тези продукти направих 1-2 интензивни карания с продължителност 2-3 часа, които да ми осигурят натоварване, сходно с това при тренировка, но също така ползвах хранителните добавки и при нормалните си карания. Освен това, както се изрази Уоутър, „да тренираш, използвайки само хранителни добавки вместо храна, е доста скъпо“, затова от негова гл.т. такива продукти са най-полезни при участие в състезания, където човек има нужда от компактна храна, доставяща бърза енергия. Трудно щях да намеря по-подходящ човек от него, който да ми помогне с тестването в такива условия.

Преди всичко обаче трябва да наблегна на това, че впечатленията от ползването на хранителни добавки няма как да не са крайно субективни. Нека не забравяме, че това на практика си е храна за спортисти по време или след физическо натоварване – компактна, с внимателно подбран състав. Колко от нас обаче обичат едни и същи храни, на колко от нас те действат по един и същи начин? Всеки човек има различно ниво на подготовка, нуждае се от различни енергийни дажби и може да усети различен ефект от тях. Така че за универсалност на впечатленията е невъзможно да се говори и единственият начин да сте сигурни кое работи за вас, е да пробвате изброените продукти и да добиете собствени впечатления от тях.

Точно в тази насока комплектът Bike Nutripack е особено полезен, тъй като включва основните продукти на Nutrend, приложими за колоездене, при това в достатъчно количество, че да ги ползвате както по описаната от производителя програма, така и поединично или по друга схема, и да добиете впечатление за всеки от тях. А на всичкото отгоре ще спестите и доста пари, тъй като цената на продуктите, включени в комплекта, ако се купуват отделно, би била около 100 лв, и то без да броим подаръците (бутилката и чорапите), които общо струват към 20 лв.

Най-лесно ми е да разгледам и опиша продуктите поотделно, но за да съм коректен и към производителя, първо ще споделя впечатленията си от ползването им по препоръчаната от него система, т.е. с тренировъчна цел. За жалост обаче това стана в самото начало на сезона, когато още бях извън всякаква спортна форма. Споменавам го, защото при мен това има голямо значение за това как ще се чувствам на следващия ден, с или без хранителни добавки.

И така, следвайки стриктно схемата за прием, описана по-горе, направих две интензивни карания в края на март и началото на април. По стечение на обстоятелствата всяко от тях бе последвано от друго каране на следващия ден. Започвах тренировъчните карания с половин енергийна вафла Power Bike, изядена в момента на пристигане в началната точка на маршрута, така че да има време организмът да я усвои, докато разтоварваме колелата и се приготвяме за каране. Другата половина от нея обикновено изяждах един час след това. И в двата случая бях закусвал нормално около 2 часа преди самото каране. По време на движение пиех вода, а при всяко спиране отпивах Isodrinx във вариант изотоничен разтвор (т.е. на практика би трябвало в организма ми да се е получило „разреждане“ и ефект като от хипотоничен разтвор, но в крайна сметка с велосипеда почти никога не излизам само за 1-2 часа каране, та да ми стигнат само 750 мл течности. Някъде около втория час след началото на карането изяждах и енергийния гел Carbosnack, а след карането веднага започвах да пия често и на глътки възстановителното питие Regener. Натоварването при тези карания бе постоянно, почти без почивки, и сравнително интензивно за тогавашната ми форма, т.е. стараех се през повечето време мускулите и организмът да са натоварени, макар в началото на пролетта това да не се изразява в много висока средна скорост или много дълги дистанции. Като резултат от приема по тази схема мога да споделя следното:

Вафлата и гелът ми осигуриха достатъчно енергия за каране в продължение на 2 часа и половина. Към третия час вече изпитвах нужда от допълнителна храна, която е най-добре да бъде още един гел, тъй като е с бързо освобождаване на енергията. Предполага се обаче, че в режим на тренировка карането едва ли би продължило повече от 2-3 часа (в моя случай надхвърли три часа, защото беше кално и това ме забави повече от предвиденото). На следващия ден бях в състояние да повторя каране със същите параметри (20-25 км с 600-800 м денивелация), но с по-ниско темпо, защото усещах умора в краката. Не случайно обаче споменах и значението на формата, в която се намира човек, тъй като в момента без проблем мога да правя няколко поредни дни карания с подобни параметри, без изобщо да ползвам хранителни добавки за възстановяване и без да усещам умора в краката, така че нещата са доста относителни.

С това мисля да изоставя темата за нехарактерното за мен каране в стил тренировка и да разгледам продуктите в комплекта поотделно.

Power Bike Bar

1 бр. = 45 г, цена 2.50 лв.

Описание на производителя: Предназначен за: енергия по време на физическо натоварване, свързано с издръжливост. • Специална гъвкава, незамръзваща консистенция и размер, позволяващ на бара винаги да е под ръка • Обогатен с BCAA, витамини и минерали • Високо съдържание на въглехидрати 65%, от които 22% са бързи въглехидрати • Ниско съдържание на протеин
Препоръчителен прием: 1-2 бара дневно.

Иначе казано, тази енергийна вафла служи като източник на основна, базова енергия по време на каране. Приема се преди карането или в първата му част, като при продължително каране/натоварване може да изядете до два броя в рамките на 2-3 часа – във всички случаи е препоръчително първата порция да я приемете малко преди началото на карането, за да започне да се освобождава енергията, когато скочите на педалите.

В моя комплект имаше два вкуса – боровинка и карамел. На сладост бяха еднакви, но боровинката беше по-вкусна, по-свежа някак си. Като консистенция вафлата е стегната, но без да е твърда – лесно е да отхапвате и не е много лепкава, макар че при дъвчене оставя подобно първоначално впечатление, но за кратко – в крайна сметка не остава залепнала за зъбите, а се разтваря напълно в устата. Усеща се, че не е храна, от която да ядете по много и на големи хапки. Грубо казано, една такава вафла на мен ми беше достатъчна за около час и половина, до два часа каране, в зависимост от интензивността.

Ето го и мнението на Уоутър: „За мен вафлите са добра бърза храна за тренировки, но цената им обикновено е толкова висока, че бананите се оказват по-подходящи… 🙂 От друга страна, такива вафли често се използват в дългите маратони, за да има човек някакво чувство на заситеност в стомаха, тъй като да ядеш гелове в продължение на 5-6 часа не е толкова лесно. Така че за енергийните барове е важно да са в удобна за отваряне опаковка и да са лесни за ядене, защото ако трябва да използвам цялата си енергия да ги сдъвча, няма да спечеля много, нали? Power Bike вафлите бяха лесни за ядене и макар вкусът да не беше страхотен, промяната за стомаха бе добра и желана. Проблемът е, че освобождаването на енергията е твърде бавно за състезателен продукт. Което ни връща на факта, че тези барове са за по-дълги тренировки, а не за състезания.“

На базата на всичко това бих добавил още едно приложение на Power Bike Bar, а именно – като компактна и лека храна по време на дълги карания и многодневни преходи. В такива условия човек има много повече нужда от постоянна енергия с постепенно освобождаване, отколкото от бързи въглехидрати, а 90 грама (две вафли) за 3-4 часа каране не е никак лошо съотношение, когато искате да постигнете ниско тегло на раницата.

Carbosnack (гел)

1 бр. = 55 г, цена 2.40 лв.

Описание на производителя:
Енергиен гел за доставка на бърза енергия с добавка на таурин и глицин. Преобладават бързите въглехидрати (бърза енергия) в комбинация с малтодекстрин. Нулевото съдържание на минерали осигурява безпроблемна комбинация със спортни напитки. Тауринът и глицинът оптимизират нервно-мускулната проводимост, особено в ситуации с голяма умора. Глицинът може да се използва като източник на енергия и да потисне негативното влияние на отпадъчните продукти от метаболизма, създавани по време на физическо натоварване.
Предназначен за: доставка на бърза енергия преди, по време на и след натоварване. Решение на енергийните кризи. • Преобладаващи бързи въглехидрати • Не съдържа мазнини • Практична форма – туби с гел
Препоръчителен прием: използвайте постепенно по време на физическо натоварване. Максимум 4 туби дневно. Деца над 3 г могат да използват по половин туба дневно.
Вкусове: кайсия, карамел, зелена ябълка, боровинка, синя енергия, битер лимон.

Това е продуктът, който служи за бърза доставка на енергия по време на самото каране/натоварване. Затова не е случайно, че състезателите често използват такива гелове, изяждайки от един до няколко в рамките на едно състезание, в зависимост от продължителността на натоварването. Гелът е в тубичка, като можете да изядете съдържанието ѝ наведнъж или на части. За целта капачката е с допълнително капаче, а самото гърло на тубата е запечатано с алуминиево фолио – ако ползвате гела в състезание, не забравяйте да отлепите фолиото още преди старта, така че после да можете бързо да изсмучете съдържанието по време на каране. В комплекта ми имаше три вкуса – боровинка, карамел и кайсия. И трите бяха приятни, но най-вкусен беше кайсиевият – буквално като концентриран нектар. При поглъщането за момент в устата ви става доста сладко, затова е добре да го придружите с няколко големи глътки вода. Иначе като консистенция гелът не е прекалено гъст и тежък за преглъщане, а тубата позволява, ако имате време, да го погълнете и на по-малки части (за разлика от геловете в пликчета, които се приемат наведнъж).

Освобождаването на енергията е доста бързо – аз го усетих в рамките на 10-15 минути, но не е и твърде продължително – половин час по-късно се появяваха първите признаци за нужда от още. И друг път съм имал повод да кажа, че снабдяването с енергия не бива да се бърка с наличието на сила в краката. Казано най-просто, зареждането с енергия позволява да използвате силата на мускулите, но ако я нямате, тя няма да се появи с такива гелове. В този смисъл те, както и вафлите, са просто компактна храна с подходящ за физическото натоварване състав.

Освен в рамките на тренировъчните карания по предписаната от производителя схема, пробвах геловете и при нормални карания като източник на бърза енергия в случаите, когато се нуждаех от такава – или преди някой стръмен, продължителен баир, или като резерва, която да бъде използвана в краен случай при изчерпване на другите храни в раницата.

Ето и впечатленията на Уоутър: „Впечатляващо: те направо са турбо! Не знам дали това е нормален гел, от който може да се приемат по два броя на час през цялото състезание, но наистина те засилват. Реакцията е много бърза, но малко кратка. Не знам дали заради таурина и глицина не е опасно, ако бъдат предозирани, но ако това са нормални гелове, то те са много добри!“.

IsoDrinx

Кутия 525 г, цена: 24 лв.

Описание на производителя:
Спортна напитка с възможностите както на изотоничен, така на хипотоничен разтвор. Изодринкс има освежаващ вкус и отговаря на нуждите на спортистите за доставка на изразходваните течности, минерали и енергия по време на физическа активност. Изотоничният разтвор е подходяща за кратковременни, високоинтензивни тренировки (до 60 минути). Хипотоничният разтвор е подходяща за по-малко интензивни или продължителни тренировки (над 60 минути). Добавената комбинация от витамини ускорява възстановяването и подобрява енергийния метаболизъм.
ПРЕДНАЗНАЧЕН ЗА: ефективна хидратация на организма, доставка на енергия и подпомагане на представянето. Възстановяване на минералния баланс.
• оптимален минерален състав
• високо енергиен източник
• 525 g опаковка = 7,5 l изотонична или 10,5 l хипотонична напитка
• 1050 g опаковка =15 l изотонична или 21 l хипотонична напитка
ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН ПРИЕМ:
ИЗОТОНИЧНА НАПИТКА – 35 g (лъжица с лек връх) в 500 ml трапезна вода. Пийте по време на тренировки до 60 минути.
ХИПОТОНИЧНА НАПИТКА – 35 g (лъжица с лек връх) в 700 ml трапезна вода. Пийте преди и по време на тренировки над 60 минути.
За приготвяне на напитката не използвайте минерална вода.
Вкусове: (525 g, 1050 g): грейпфрут, портокал, зелена ябълка, битер лимон

Стигаме и до по-трудната част. Ако е сравнително лесно да усетиш дали имаш енергия да въртиш педалите, или не, то как да разбереш дали изотоничната напитка възстановява изгубените през потта минерали и химични елементи, и в каква степен го прави? Досега винаги съм ползвал подобни напитки „на доверие“, т.е. разчитам, че производителят им е сложил необходимите съставки и просто ги пия по време на по-тежките си еднодневни карания или при няколкодневни походи. Едва наскоро един приятел ми сподели как усеща той ефекта от такива продукти, а именно – по-малко ожаднява и не изпитва при дълги карания това чувство на „отмитост“, което се появява понякога при пиене само на вода в големи количества, т.е. веднага след като си пийнал поредната глътка да се чувстваш отново жаден и самата вода да е някак безвкусна. Неговите думи ме накараха да се замисля и да наблюдавам по-внимателно организма си и да, може би това е някакъв критерий, т.е. при пиене на IsoDrinx чувството за утоляване на жаждата като че ли беше по-пълно и по-трайно, но подобна разлика долових само при много интензивно натоварване или при много дълги карания. За по-кратки еднодневни карания не бих казал, че усещам разлика.

На вкус IsoDrinx е много приятен – моят беше с портокалов вкус и бих казал, че той не е толкова наситен, колкото при други такива напитки, които съм пробвал, но това е по-скоро добре, тъй като не е прекалено сладък и е освежаващ. Това важи в по-голяма степен за хипотоничния разтвор, докато изотоничния е с достатъчно наситен и плътен вкус по моите критерии. Бих казал също, че и като количество спрямо цена този продукт е доста изгоден.

Мнението на Уоутър: „Аз не съм особено претенциозен към такива напитки. Тествах го на ултра-маратона в Тасос и в крайна сметка изпитах сериозен недостиг на минерали, но няма как да обвиня за това напитката, тъй като имах само 1.5 л при необходими 6 л за такова интензивно каране в жегата с продължителност 6.5 часа. И тъй като останалата част от хидратирането ми бе само с вода, мисля, че е нормално да загубя доста соли и минерали… Вкусът беше добър, даже приятен, бих казал. Тъй като имам само 1 каране с него, трудно ми е да кажа нещо повече, но проверете опаковката, ако съдържа всички необходими елементи, пробвайте го – такива напитки са крайно необходими при климат като българския: горещини, твърде много потене и последваща от него загуба на минерали. „

Regener

450 г, цена: 30 лв.

Описание на производителя:
Специална формула за възстановяване, съдържаща 3000 mg ВСАА и 2000 mg L-Глутамин във всяка доза. Повишеното количество на BCAA помага за по-качествено възстановяване на мускулните влакна след интензивно физическо натоварване. Аминокиселината L-Глутамин спомага за детоксикиране на тялото след физически упражнения, подпомага имунната система и ускорява възстановяването на увредените мускулни влакна. Ефективна комбинация от въглехидрати, минерали, витамини и други функционални субстанции за започване на качествено и пълно възстановяване, насочено към защита на мускулната маса. Помага за възстановяване на енергийните запаси (гликоген), водното и минерално съдържание.
ПРЕДНАЗНАЧЕН ЗА: начало и ускоряване на възстановяването. Защита на мускулната маса. Бърза помощ по време на фазите от физическо изтощение след натоварване.
• 3000 mg BCAA и 2000 mg L-Глутамин във всяка доза
• антиоксиданти – витамини С, Е и селен
• Гинко билоба, провитамин А, магнезий, калий, аргинин

ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН ПРИЕМ: 1 доза = 75 g се разтваря в 450 ml вода. Изпийте бавно в интервал от 20-30 минути след физическо натоварване, след което изпийте още 200 ml вода или спортна хипотонична напитка. Вкусове: червен фреш, зелена ябълка

Както и с IsoDrinx, трудно ми е да кажа, че съм усетил някакъв директен ефект от възстановяващата напитка. Също така споменах, че и в двата случая, когато се опитах да подходя тренировъчно, в началото на сезона и при лоша спортна форма, на следващия ден бях в състояние да направя същото като параметри каране, но с по-бавно темпо, т.е. имах известна умора в краката, но щеше ли да е по-голяма без Regener? Няма как да знам със сигурност – подобно заключение би могъл да направи човек, който тренира дни наред по маршрути със сходни характеристики и при сходно натоварване, а аз със сигурност не съм такъв колоездач.

Което по никакъв начин не ми попречи да ползвам Regener след по-тежки карания, доверявайки се на производителя, че е включил съставки, помагащи за по-бързото ми възстановяване. Брат ми също го пробва след Обиколката на Витоша (която направи без никаква предварителна тренировка) и сподели, че на следващия ден се е чувствал учудващо добре – без мускулни трески, без изтощение.

На вкус Regener е доста сладникав и силен, но не е неприятен – говоря за варианта, наречен Red Fresh. Даже бих казал, че е вкусен, но е като концентрат и ако го пиете твърде бързо и с големи глътки, може да ви дойде малко силен. Така или иначе препоръчителният прием е на малки глътки, често, в продължение на половин час.

Ако го приготвяте в прозрачна бутилка, ясно ще видите, че му е необходимо доста време (и друсане), за да се разтвори.

Ето и мнението на Уоутър: „Предполагам, че е трудно да се направи възстановяваща напитка с добър вкус. В досегашния ми опит е имало такива с ужасен вкус и добро качество, с добър вкус и не толкова добър резултат, както и такива, които вършат работа и са вкусни, ако се смесят с мляко (но кой носи мляко по състезанията?). Regener на Nutrend беше приятна изненада! Имам чувството, че си свърши работата добре, а вкусът беше приятен във воден разтвор. Един малък недостатък е това, че трудно се разтваря, така че ще ви трябва малко търпение, за да я приготвите…“

Magneslife

Кутия с 10 ампули по 25 ml, цена: 20 лв.

Описание на производителя:
Високо ефективна течна форма на магнезиеви йони за превенция на мускулните крампи. Течната форма предлага максимално бърз ефект. Магнезиевите йони са гаранция за висока ефективност и добро усвояване.
ПРЕДНАЗНАЧЕН ЗА: решение при остри мускулни крампи за спортисти и хора подложени на тежко физическо натоварване, освобождаване на нервно-мускулното напрежение, за доставка на магнезий след консумация на алкохол, поддържане на нормални сърдечни и съдови функции.
• магнезий свързан с биологични транспортери – осигуряващи бърза усвояемост
• течна форма за максимална резорбция
• обогатен с витамин В6 подобряващ усвояването
ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН ПРИЕМ: решение при остри мускулни крампи по време на физическа активност: използвайте, при първите симптоми на крампи. Ускоряване на възстановяването и подпомагане на релаксацията: 1 доза (25 ml) приета по всяко време на деня, за предпочитане след тренировка или вечер преди сън. Максималният дневен прием 25 ml – 1 флакон дневно.

Една ампула с магнезий е направо задължителна за раницата на всеки активен колоездач, тъй като може значително да облекчи състоянието му при получаване на мускулни схващания. За моя радост през последните месеци не ми се е случвало да получавам крампи по време на каране, така че не успях да пробвам продукта в такава ситуация на пътеката. Брат ми обаче, докато караше в Обиколката на Витоша, е започнал да получава леки схващания и веднага е глътнал течното съдържание на Magneslife, след което без проблем е доизкарал състезанието. Така че разполагам с поне едно пряко свидетелство, че продуктът работи.

Аз пък имах случай да го пробвам като превантивно средство. Това се случи в началото на сезона – след първите карания ми се случва понякога да се будя сутрин със схващане на някой от прасците, което е доста неприятно. И този сезон не се разминах без подобни усещания, като в един момент започнаха да стават постоянни – буквално ден след ден при сутрешното протягане в леглото единият ми прасец се схващаше. Тогава реших да използвам превантивно по една капсула Magneslife 1-2 вечери подред преди лягане, като още на първата сутрин след приема проблемът с крампите пропусна да се появи и изобщо не се повтори в следващите седмици.

Чорапи Nutrend

Цена: 12 лв.

Може да ви се стори излишно, че споменавам дори този продукт, но всъщност това са едни страхотни и качествени спортни чорапи, съшити от няколко панела, проветриви и много удобни. Според производителя тъканта, от която са направени, е третирана с активни биогенни сребърни йони, които действат срещу бактерии и лош мирис. Засега изглеждат и доста здрави, така че наистина съм много доволен от тях!

Бидон за вода Nutrend

Цена: 8.80 лв.

Няма кой знае какво да се каже за тази бутилка, освен че е голяма (вместимост 1 литър) и качествена (няма остатъчен мирис/вкус на пластмаса във водата). Накрайникът за пиене е удобен и се затваря плътно, така че няма опасност да протече, ако стои в раницата ви.

Заключение:
Като цяло продуктите на Nutrend, включени в пакета Bike Nutripack, се представят според очакванията, т.е. на добро ниво или даже по-добре от някои конкурентни продукти. Отново напомням обаче, че въздействието на хранителните добавки и други подобни продукти е строго индивидуално.
Голямото предимство на Bike Nutripack е цената – получавате продукти на стойност около 120 лв. при цена 84 лв. – това си е доста изгодна сделка. Именно затова го препоръчвам горещо като вариант да пробвате повечето продукти на марката, насочени към колоездачи. След това ще можете сами да прецените дали и кои от тях си струва да продължите да купувате. Разбира се, за хора, които са или ще станат редовни потребители на Nutrend, Bike Nutripack също е изгоден вариант да закупят наведнъж продукти за няколко карания/състезания на по-ниска цена.

За контакти:
„Атлас Лаб“ ООД
гр. Пловдив, ул. Филип Македонски 29
Тел.: 032 632 695, 0888 809 271, 0889 323 179
E-mail – [email protected]
http://nutrend.bg

Apparentaly, it is hard to make a good + nice tasting recovery drink. So far to my experience, I had awfull tasting ones with good quality, better tasting worse quality and the ones that are ok in combi with milk (but who always carries milk with him to races???)

This one was a positive surprise! Had the feeling it really did the job correctly and was good taste in water. 1 Minor: difficult soluble, so you have to have patience to make it…

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>