Брет Рийдър от Monster Energy взе златото в MOUNTAIN BIKE SLOPESTYLE на X GAMES MUNICH

Нов в отбора на Monster Energy, 20 годишният канадец Брет Рийдър спечели златото в първото състезание по Mountain Bike Slopestyle, провело се по време на X Games в Мюнхен.

Дългият ден започна в 8:30 сутринта, 20-те състезателя бяха намалени до 10 за финала, а Рийдър се класира първи, следван от съотборника си в Monster – Камерън Зинк – на трето място. Силните ветрове отложиха финала с близо пет часа, а хилядите германски фенове търпеливо чакаха, за да видят кой ще вземе златото в първото подобно състезание на X Games.

„Току що спечелих първия слоупстайл на X Games и няма как да се чувствам по-добре“ каза Рийдър. „Беше дълъг ден с всички тези забавяния, но нямаше как да завърши по-добре, след като грабнах златото – Направо съм разбит!“

Mountain Bike Slopestyle бе събитие, което много хора очакваха да бъде включено в програмата на X Games. То е във формат с два опита, като по-добрият се взема като краен резултат. Състезателят, събрал най-много точки, печели.

Трудните условия направиха всичко още по сложно, а повечето карачи, участващи във финала, се провалиха в първите си спускания, включително и Зинк, който на втория скок се опита на направи флип супермен. Рийдър, от друга страна, имаше безгрешен първи опит, докато не стигна до последната част, където презавъртя 360ка на огромния финален дроп и се приземи тежко.

Участниците се справяха по-добре във вторите си опити, но Зинк все още имаше проблеми на втория скок и падна отново, което го извади от борбата за медалите. Предпоследният карач по трасето бе Брандън Семенук и той се представи отлично, забивайки 96.00 т., като второто най-добро постижение бе далеч назад – 77.33 т. на Андреу Лакондеги. Тъй като завърши първи на квалификациите, Рийдър бе последният, който се пусна по трасето, и той премина безпогрешно, грабвайки златото с невероятните 97.33 т.

Спускането на Рийдър бе чисто, с огромни суичове, включващи обратен 360 дроп, флип уип над дабъла, фронт флип бар на степъп-а, бар спин 270 от сателита, бар спин – бар спин в ритъм, тейл уип от дропа-стълба, флип бар на дабъла и зверска 360ка от огромния финален дроп за завършек.

http://www.monsterenergy.com/