Изкачване до вр. Чумерна в рамките на Празника на Еленския Балкан

Мнозина от читателите ни знаят, че от доста години се провежда едно традиционно мероприятие – колкото състезание, толкова и туристически излет с велосипеди или пеша, с начало в с. Мийковци и изкачване до вр. Чумерна. Проявата ще се проведе на 29-30 юни (събота и неделя). Състезанието е организирано от община Елена и Туристическо Дружество „Чумерна-1901“, с подкрепата на магазин“Gorgona”. Ще бъдат осигурени и награди.

Тъй като проходът „Твърдица“ е вече асфалтиран, ще има промяна в трасето. Дължината на изкачването ще е около 10 км,като първите 7 км са по чакълесто-горски път, а последните около 3 км са по-стръмни. На следващия ден спускането ще е по традиционната стръмна пътека около 10 км.Нощувката в хижата е с цена 10 лв., ще има извозване на багажа до хижата и обратно. Който желае, може да си носи храна и напитки. В хижата ще има скара и бира.

Ето я и програмата на Празника на Еленския Балкан и в частност на велокроса от с. Мийковци до вр.Чумерна и обратно:

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>