Тази година няма да се проведе Супермаратон Ком-Емине

За съжаление имаме една лоша новина за всички почитатели на маршрута Ком-Емине и на многоетапния маратон по него, който бе организиран за пръв път миналата година от Райко и Лора Стефанови (магазин „Колелото“) и без съмнение привлече интереса и въвлече в съучастие и съпреживяване много хора. Тази година състезанието няма да се проведе, въпреки че през януари бяха обявени дати за него. В последния ден на май организаторите обявиха решението си, което със сигурност не е било леко и за тях, но щом са преценили, че то е най-правилно, можем само да се надяваме, че за 2014 г. нещата ще се подредят по-добре, защото още първото издание показа, че това е надпревара, която има потенциал да се развие като едно от най-трудните предизвикателства не само за българския състезателен календар, но и на Балканите.

Ето го и съобщението от организаторите, публикувано във форума на МТБ-БГ:

Здравейте,
След дълго обмисляне, взехме решение тази година да не се провежда Супермаратон „Ком-Емине“.

Причините са няколко и са от различно естество.
Всички те всъщност бяха напълно решими, но вътрешното ни убеждение да правим това, за което усещаме, че му е времето, надделя.
Никога не сме действали „на всяка цена“, така е и сега.

Искаме да благодарим на всички, които бяха с нас при първото провеждане на състезанието и специално на RAM BIKES, които и тази година изразиха готовност да ни подкрепят, като вярваме, че и в бъдеще ще имаме общи проекти и вдъхновения.

Искаме да се извиним на тези от вас, които планираха да участват. Пожелаваме ви успехи и до нови срещи.
Може би догодина…

От организаторите

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>