Аз карам с каска! – една инициатива на Крива спица

Нашите приятели от „Крива спица“ са подхванали едно похвално начинание, една кампания, която се надяват с помощта на всички медии, клубове, групи и дори отделни хора да се превърне в национална и да обхване колкото се може повече хора, каращи велосипеди, независимо дали в града, в планината или по пътищата.

Идеята е съвсем проста и се състои в следното – те са разработили едно графично изображение за кампанията, като идеята е то да се разпространява свободно и всеки да може да отпечата колкото и каквито иска копия от него, на стикери, фланелки, банери, плакати или каквото друго ви хрумне. Може и просто да го сложите като картинка някъде във ваш сайт, да го пуснете в социалните мрежи и т.н., и т.н. Векторни файлове с логото можете да изтеглите тук: Аз карам с каска!

Ето го и оригиналното съобщение от сайта на „Крива спица“:

„Аз карам с каска!“ е една инициатива на велоклуб „Крива спица“ за подобряване на безопасността и културата на колоездене в градски и извънградски условия. Казано иначе – за повече колоездачи, малки и големи, каращи с каски.

Ние, „Кривите спици“, считаме и знаем от опит, че каската има първостепенна роля за безопасността на колоездача, както в планината, така и на пътя и в града. Многобройните счупени каски, лежащи в нашите гардероби, и в кошовете за боклук на „Велопарк Пловдив“, както и все още здравите глави на раменете ни, доказват това.

Искате да участвате? Елементарно е – просто свалете файла с логото на инициативата и го използвайте за разпечатване на лепенки, флаери, плакати, фланелки и изобщо за каквото още се сетите, така че повече велосипедисти и най-вече деца и младежи, да го видят и да се замислят за собствената си безопасност.

Натиснете върху картинката за да свалите файла за печат

Файлът съдържа различни варианти за цвят, който да подхожда на Вашата каска или велосипед. Чувствайте се свободни да променяте цвета, в случай, че никой от вариантите не Ви хареса. 😉

Ние караме с каски, а вие?

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>