Марибойково DH – плакат, няколко снимки и видео от трасето

Както знаете, на 18-19 май в страната ще има общо 4 състезания. Едно от тях е по спускане и ще се проведе в близост до Пловдив. Преди 2-3 дни неговите организатори ни изпратиха няколко снимки и видео от трасето, което е на практика съвсем ново, т.е. бе изградено в последните 1-2 месеца и до момента на това място не е било провеждано състезание.

И така, първо и по-лесно е да погледнем видеоклипа, който е качен във Facebook: https://www.facebook.com/video/video.php?v=610544988974402

Също така, не сме публикували до момента плаката на състезанието, така че който държи да го види, заповядайте:

Иван Гиргинов, едно от главните действащи лица, описва трасето така: „Много игриво, скоростно, с много виражи, подпиралки, приятни скокчета (големи и малки), корени…“. Денивелацията е около 500 м при дължина 2.2 км – това предполага доста стръмни участъци. А ето ги и снимките с кратки обяснения от организаторите:


Рампата на финалния скок.


Най-големия (дългия) скок по трасето – до попивката има около 10 метра.


Първата дървена рампа в първите 100 м след старта. Не случайно това бе един от първите изградени елементи от трасето.


Улей в долната част на трасето, влизането е със скок.


Влизането преди финалния скок е отрупано с камъни.


Изкуствени brake bumps (бабуни от спиране) – няма страшно, ще се образуват и естествени! 🙂


Работата по трасето сигурно продължава и сега.

Напомняме ви, че всички подробности са най-вече в страницата на събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/349995545100938/. Там ще откриете и списъци с предварително регистрираните участници – не е късно и вие да се запишете, защото медалите и наградите вече очакват своите носители:

Не пропускайте да следите и темата в нашия форум: http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=47&t=129549

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>