Drop The Mountain Borovets 2013 – спускане с масов старт

Байкпарк Боровец смята да открие сезона на планинското колоездене с много атрактивно събитие на 11 май – ендуро състезание по спускане с масов старт и дължина на трасето около 14 км. Досега първата такава надпревара се очакваше да бъде състезанието от Беклемето до Троян, но ето, че още през пролетта ще можем да усетим масов адреналин по рилските склонове. Подробностите от организаторите са публикувани под плаката.

Уникално масовo вело-спускане по Мусаленска пътека ще отбележи края на зимния и началото на летния сезон в Боровец. На 11 май от 13:00 ч е стартът на Drop The Mountain Borovets 2013 – първото масово спускане с велосипеди по планински терен, което се прави в България. То ще започне от връх Ястребец (до горна станция на кабинковия лифт – 2369 метра надморска височина), ще премине през снежния Маркуджик ски център, Мусаленска пътека и ще завърши пред хотел „Рила” в центъра на курорта.

Трасето е с дължина 14 километра, като организаторите от Бороспорт гарантират отлични условия за състезателите. Стартът е масов, а извозването на участниците ще става в деня на надпреварата между 09.30 и 11.30 часа, когато ще бъде и опознавателната тренировка по маршрута.

Предварителното записване е задължително. Всеки, който желае да се включи, трябва да се регистрира тук.

Да се сбогуваме със зимата и да посрещнем активния летен велосезон с много адреналин по 14 километровата писта!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>