Български Дърт/Стрийт серии стартират на 26 май

Днес във форума се появи много интересна информация за първата по рода си в България серия от състезания по dirt jump и street. С организацията на това нещо са се захванали момчетата от The Bike Club. Засега изглежда, че изцяло в духа на тези два вида каране, състезанията ще са почти неформални, целта ще е да бъдат най-вече в приятелска атмосфера и да стимулират развитието на тази част от спорта, а не да бъдат някакви супер сериозни и тежки мероприятия. За повече подробности копираме тук текста, публикуван от организаторите във форума.

Дълго затишие, но отново сме на линия! 

След като създадохме ядро от карачи, посветени на дърт/стрийт стиловете в планинското колоездене, сега изскачаме с една нова концепция, която цели да внесе доза състезателен характер. Последните 2-3 години бяха доста успешни и ние с удоволствие следихме прогреса на всички вас. Ето, че сега ще имате и възможността да се докажете. Специално за вас ще организираме серия от мини-състезания – от карачи за карачи!

Сериите целят обединяването на най-нашумелите и продуктивни места, на които се практикува дърт/стрийт каране, и провеждането на сбирки със състезателен елемент. Локациите ще бъдат подбирани в зависимост от интереса и вашите желания. Стартираме на 26-ти май с едно място, което се е е доказало като най-продуктивното, тъй като голяма част от стъпените за пръв път трикове са били направени именно на нейна почва – степ-ъп скока в Дианабад. За тези, които не са запознати, ето и клипче: http://vimeo.com/27372199

Бързо вмятаме и правилата, по които ще се проведе събитието:
1. Денят преди състезанието ще бъде посветен на оправяне на мястото.
2. Такса Влизанка от 10 лева.
3. Двучасови тренировки преди финала.
4. Финалът се състои от 3 индивидуални опита за всеки участник.
5. Най-добрият опит се зачита за финалното класиране.
6. Оценяването се прави от двамата съдии, които са уважавани членове на тези среди и са доказали уменията си: Кристиян Димитров и Александър Савов.
7. Победителят получава събраните средства от Влизанката.

За предварително записване, моля изпращайте мейл на [email protected] .
В него посочете 3 имена и рождена дата, както и категория, в която искате да участвате – MTB 26″/24″ или BMX.

Страница във Facebook

Разбира се, това не е окончателната информация – още хубави изненади и уточнения ще бъдат поднесени, така че следете и темата във форума на МТБ-БГ.

Поздрави!

The Bike Club

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>