Нови и интересни продукти: Koala Bottle

Макар че в наши дни много хора предпочитат да пият направо от резервоарите в раниците си, бутилките за вода по рамката не са отживелица. За ХС състезателите например, които най-често карат с минимално количество багаж по себе си, особено в състезания, 1-2 бидончета с вода върху велосипеда са единственото средство за хидратиране. Респективно, изискванията към подобен продукт, особено ако е от по-висок клас, са да бъде колкото се може по-лек и удобен за ползване, така че да не се налага колоездачът в движение да се мъчи да извади бутилката или пък да я постави обратно, а в същото време трябва да задържа бидона на мястото му дори при бързо и агресивно каране по пресечен терен, падания и т.н.

С мисъл за всички тези неща, една нова компания – Koala Bottle – създаде магнитна поставка за бутилки, която тежи 53 грама и е с компактен, отворен дизайн, гарантиращ лесно изваждане и прибиране обратно на бидона. Основният материал на поставката е поликарбонат, но в горната ѝ част има полукръгла скоба с магнити, които привличат металната гривна, прикрепена към гърлото на бутилката. Според производителя е достатъчно просто да приближите бидона на 2-3 см от поставката, например да опрете дъното на бутилката към долната ѝ част, и магнитите ще притеглят гривната към себе си. Тестовете на компанията са показали, че бутилката стои на мястото си стабилно и надеждно в почти всички ситуации, т.е. в това отношение не отстъпва на стандартните системи.

Освен с бидоните на Koala, системата е съвместима и с други велосипедни бутилки на пазара – например с тези на Specialized. Поради това металните гривни се продават и като отделен продукт, чрез който можете да пригодите вече налични бидони към магнитната поставка. Обратното също е вярно – дори да имате бутилка на Koala с метален пръстен, той не пречи по никакъв начин тя да се ползва и със стандартна поставка.

Ако все пак решите да закупите пълен комплект Koala Bottle, цената му е 27 или 29 щатски долара в зависимост от вместимостта на бидона.

http://koalabottle.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>