Уоутър Клепе и Бойко Танчев ще участват в Rally Di Romagna 2013

Rally Di Romagna 2013, 25-30 май: подготвяме се за 6 дни кеф!


По принцип това беше състезанието, в което Бойко и аз щяхме да участваме още през 2012 г., но един ден преди заминаването ни той „реши“ да се разболее от варицела. А на 35-годишна възраст това бе истински ад за него и се наложи да се откажем в последния възможен момент. За щастие Стефано, организаторът на събитието, прояви разбиране към нашия изключително лош късмет и ни предложи да участваме през 2013 г., вместо да изгубим платените за такса пари. Честно, не мога да изразя колко щастливи и облекчени се почувствахме! Но сега напрежението започна да се завръща. Защо? Не, нямаме намерение пак да се разболяваме от нещо подобно, но трябва да започнем подготовката си за това предизвикателство отново. Така че къде, по дяволите, е пролетта? Имаме нужда от нея сега!

Rally Di Romagna през 2013 г. ще ни осигури 6 състезателни дни. Но не просто 6 етапа, не, това състезание е малко по-специално. Първият етап ще е 20-километров пролог, който да определи подреждането на старта през следващите дни. Също така шестият етап, последният, ще бъде кратко и интензивно планинско бягане по часовник (т.нар. time trial). Останалите 4 дни ще са „нормални“, т.е. ще се засича времето от старта до финала по сравнително дълги маршрути, както е в повечето многоетапни състезания. В рамките на тези дълги етапи обаче ще има и специални такива. Какво ще рече това? Всеки ден ще има някакви по-кратки отсечки с отделно времеизмерване само за тях. Който направи по-добро време в тях, ще получава бонус минути (3 минути за първо място, 2 минути за второ и 1 минута за трето), които ще бъдат извадени от общото време за деня. Освен това ще има и специално класиране за общия брой спечелени бонус минути в рамките на шестте дни. Така че на практика ще имаме състезание в рамките на състезанието, за да е още по-забавно. 🙂

Ще има и две отделни класирания за индивидуални участници и отбори. И двамата с Бойко ще си пробваме късмета в соло категорията.

Състезанието ще се проведе в Риоло Терме, близо до Болоня. В този район планините може и да не са високи (максимум 850 м), но са стръмни и каменисти. От разказите на приятели, които са участвали в предишни издания, очаквам да бъде технично, а на моменти направо лудо състезание, с много пътеки. Ако улучим лошо време, цялата надпревара може да се превърне в такава по бягане. В целия регион почвата е доста „специална“ и невероятно лепкава, така че като видиш кал, най-добре е да скочиш от байка и да го пренесеш, отколкото да се окажеш блокиран с 25-килограмов велосипед. 🙂 Кал = Белгия, така че съжалявам, Бойко, но се надявам да имаме поне малко дъжд. 😉

И така, можем да сме сигурни, че приключения ще има, даже може би не трябва да се молим за много от тях. 🙂

Повече информация за състезанието можете да намерите на адрес http://www.rallydiromagnamtb.it/, а за подробности можете да се обръщате и към мен.

До скоро,

Уоутър