Photosynthesis стана официален партньор на MTB-BG.com за фотографска техника

С огромно удоволствие искаме да ви съобщим, че от 1 март 2013 г. веригата фотографски магазини Photosynthesis (Фотосинтезис) стана партньор и приятел на MTB-BG.com, подпомагайки ни в една от най-важните за развитието на сайта насоки – фотографската техника. По-специално, благодарение на тях, по време на каране и при повечето състезания вече ще снимаме с ето този комплект:


За хората, които не са запознати в детайли с фотоапаратите, ще поясня, че това е компактен фотоапарат със сменяема оптика, който има повечето функции, характерни за цифровите огледално-рефлексни фотоапарати (DSLR), снима качествено, но освен това е доста по-лек, доста по-малък и поради това доста по-удобен за работа по време на каране.

Като основен автор в МТБ-БГ мога категорично да заявя, че това е най-важното работно пособие, от което изпитвах належаща нужда в последните години, когато „сапунерките“ вече не успяват да осигурят желаното качество в разнообразните условия за снимане, а мъкненето на големия DSLR си е бреме и неудобство. Който не е карал с голям, скъп и тежък „инвентар“ в раницата, той не знае колко допълнителен „зор“ е свързан с това – и не е само теглото, но също и необходимостта да му намериш сигурно място, да го вадиш и прибираш непрекъснато и т.н., и т.н. Мисля, че всички тези неволи ще останат само спомен, благодарение на страхотния Olympus E-PL3 PEN Lite с двата му обектива, които общо покриват фокусно разстояние от 28 до 300 мм (приравнено към 35 мм стандарт).

Впрочем, запалените любители на снимането могат сами да разгледат характеристиките на комплекта в сайта на Photosynthesis: http://magazin.photosynthesis.bg/offer/280504000253.html

Нашите благодарности към Photosynthesis са не само за това, че ни предоставиха този чудесен фотоапарат, но и за помощта им при избора му. Може да ви се стори смешно, но когато им предложих да станат наши партньори, изобщо нямах ясна представа кой от многобройните такива продукти, които те предлагат, би отговорил най-добре на нуждите на МТБ-БГ. Затова, след като постигнахме принципното споразумение, аз просто запратих към екипа им един списък с приоритетни или не чак толкова важни характеристики, и когато те ми върнаха предложението си за този комплект, той сякаш бе направен за моите изисквания – компактен, с метално тяло, с подвижен дисплей, със стабилизация на образа, бърз, с интелигентни и разнообразни функции… Вярно е, че за момента това го казвам най-вече на базата на каталожните му характеристики, доколкото все още не съм имал време и възможност да го изпробвам в реална фотосесия. Съвсем скоро обаче това ще се промени и за тези от вас, които имат засилен интерес към фотографската техника и се стараят да правят хубави снимки по време на каране, след първите 2-3 месеца снимане ще представя специално ревю на продукта – написано не от гледната точка на професионален фотограф, а именно от тази на любител, който го ползва активно, практикувайки любимите си занимания на открито и най-вече карайки колело в планината. Между другото, за качествата на фотоапарата ще можете да съдите и от всяка снимка, направена с него и публикувана в МТБ-БГ, тъй като тези кадри ще бъдат брандирани с логото на Photosynthesis.

Като една от водещите вериги магазини за фототехника в България, Photosynthesis предлага огромно разнообразие от продукти, така че всеки любител на фотографията може да намери при тях необходимото за него – като се започне от компактните любителски „щракалки“ и се стигне до скъпата професионална техника. Много често те са оформени и като комплекти с атрактивна цена, както в случая с нашия Olympus. Затова ще се радваме, ако любителите на снимането в нашата аудитория се обръщат за съвети и покупки към нашия нов партньор – не само заради това, че ни подпомогнаха в един много важен момент, но и защото вярваме, че тези магазини могат да ви предложат най-доброто и да подходят професионално към нуждите на всеки фотограф – от начинаещия до професионалиста.

Всъщност подкрепата, която оказаха на MTB-BG.com, не е изолиран случай в дейността на Photosynthesis. Компанията изцяло застава зад девиза си да бъде място за фотография, хора и идеи. Мнозина вероятно ще си спомнят на момента, че пак те бяха сред спонсорите на хималайската експедиция на Байкария и благодарение на това Васко, Стъни и Ичо направиха уникални снимки на повечето от най-високите върхове на Земята и на цялото многообразие, през което преминаха по пътя си към тях. Много от тези кадри ще можете да видите в изложбата, която ще се проведе в централния столичен магазин на Photosynthesis от 21 март до 10 април. Подобни събития са често явление там, както и многобройните фотографски курсове, кръжоци и други полезни занимания. Изобщо, ако погледнете сайта на адрес http://www.photosynthesis.bg/, ще видите, че това е много повече от магазин. Photosynthesis e място за любителите на фотографията и всеки такъв е добре дошъл там!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>