„Докосване до Хималая“ – изложба и представяне

В периода от 21 март до 10 април в арт пространството на магазин Фотосинтезис на бул. „Васил Левски“ №57 ще бъде организирана изложба и поредица от презентации, чрез които ще бъдат споделени преживяванията на участниците в едноименното пътешествие, реализирано с велосипед и пеш от сдружение „Байкария“.

Приключението продължи два месеца, през които имахме възможност да се докоснем до най-високата планина на Земята и да почустваме живота на хората, населяващи планинската държава Непал. За този период изминахме над 1200 километра, придвижвайки се със собствени сили из прашните пътища и каменисти пътеки, за да достигнем подножието на хималайските първенци Даулагири, Анапурна, Манаслу, Чо Ою, Еверест и Лотце.

Заповядайте, бъдете наши гости и ни позволете да ви предадем част от положителната енергия, до която имахме щастието да се докоснем!

Програма на събитието:
21 март – 19:00 часа. Откриване на изложба „Докосване до Хималая“
25 март – 19:00 часа. Презентация „Непал и Хималаите отблизо“
27 март – 19:00 часа. Презентация „Велосипед и екипировка – какво е необходимо?“
1 Април – 19:00 часа. „Още нещо или друго продължение на темата“
10 Април – Закриване на изложбата.

Вход свободен.

Страница на събитието във Facebook: http://www.facebook.com/events/218858778253685/

Приключението „Докосване до Хималая“ и последващите събития са подкрепени от магазини „Фотосинтезис“, магазини „Стената“, RAM Bikes и Sony България. Повече за самото пътешествие можете да видите на: bikearea.org/dokosvane-do-himalaite.html

Разказите от пътешествието бяха публикувани и в МТБ-БГ. Ето връзки към тях:
Пиша от Покара
Първо докосване – Кали Гандаки, Мустанг, Даулагири и Анапурна
През шест долини в седма бай сайкъл
Двадесет дни от моя живот