Andalucia Bike Race 2013 – етап 5, 28 февруари

Петият етап всъщност бе отменен заради лошото време, така че се превърна изненадващ ден за почивка и възстановяване.

След като сутринта органите на гражданска защита в Хаен бяха обявили код „червено“, преди да бъде даден стартът той вече бе променен на код „черно“ – най-висока степен на опасност. Това, както и падналият по високите проходи сняг, който би могъл да блокира достъпа до някои части от трасето, принуди организаторите да отменят етапа, каквато бе и препоръката на гражданска защита.

Така единственото, което се случи в този ден, бяха загрявки преди старта, ремонти, раздаване на автографи и почивка.

Ако не друго, това поне е повод да хвърлим поглед към временното класиране:
http://www2.andaluciabikerace.com/uploads/clasificacion/file/16/Clasificaci_n_General_tras_E4.pdf (общо)
http://www2.andaluciabikerace.com/uploads/clasificacion/file/20/Clasificaci_n_por_Categor_as_tras_E4.pdf (по категории)

Уоутър Клепе и Кен ван ден Булке, каращи за тима Ram Bikes/MTB-BG.com, са на 44 място при мъже-елит и на 49 място в общото подреждане.

При тази ситуация шестият, последен етап, ще е доста напрегнат. По план той трябваше да представлява своеобразен МТБ вариант на дисциплината бягане по часовник. Сега обаче организаторите решиха да бъде във формат маратон, както и предишните, тъй като това би дало по-големи шансове за обръщане на резултата в някои от категориите. Не само, че това ще е последната възможност за всеки, който иска да запише по-добро класиране, но и днешният почивен ден вероятно ще влее малко свежест и у тези, които я поизгубиха в първите 4 етапа. На всичкото отгоре последният ден ще е сравнително кратък – 51 км с 1300 м изкачване, което ще направи карането още по-интензивно!

http://www.andaluciabikerace.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>