iXS Downhill Cup – датите през 2013 г.

Зимата бавно настъпва и следващият сезон изглежда далеч, но точно сега е времето да обявим датите за състезанията от сериите iXS Downhill през 2013 г.

Снимки: iXS Downhill Cup

Ще започнем с това, че никак няма да е скучно. Календарът на iXS включва 17 състезания и, както и през 2012 г., те ще се проведат в седем различни държави. През изминалата година в нашите събития участваха общо 6575 състезатели. Интересът към състезанията не показва признаци за отслабване и тази успешна история ще продължи и през следващия сезон.

Водещите събития остават тези от веригата iXS European Downhill Cup, за която 2013 г. ще е шести сезон. Тази серия ще има шест събития догодина с две нови „спирки“, които са добре познати на DH сцената. Едното ново място е Вирихорн – един от най-старите домакини на събития в Швейцария, чието име е свързано с посрещане на десет състезания от веригата iXS Swiss Downhill Cup, а също и на Националния шампионат на Швейцария. Другият нов домакин влиза за пръв път в календара на iXS, но става дума за Марибор, Словения – там през годините са провеждани няколко пъти кръгове от СК, а трасето неизменно е едно от любимите на много от професионалните спускачи.

Ето ги и конкретните дати:

22.06.-23.06.2013         iXS European Downhill Cup #1  Леоганг (Австрия)

29.06.-30.06.2013         iXS European Downhill Cup #2  Спичак (Чехия)

03.08.-04.08.2013         iXS European Downhill Cup #3  Пила (Италия)

17.08.-18.08.2013         iXS European Downhill Cup #4  Вирихорн (Швейцария)

07.09.-08.09.2013         iXS European Downhill Cup #5  Шател (Франция)

28.09.-29.09.2013         iXS European Downhill Cup #6  Марибор (Словения)

Националните iXS серии също се превърнаха в твърдо установени и уважавани състезания. iXS Swiss Downhill Cup ще се проведе за 11-та година, а за iXS German Downhill Cup това ще бъде осми сезон. The iXS Rookies Cup също ще продължи да се провежда в Германия, тъй като след пет годишно съществуване резултатите от нея са положителни – все повече и повече състезатели преминават към по-големите международни надпревари с вече натрупан опит в тази серия. Освен това много участници ценят високо възможността да се включат в голямо състезание още на 11-годишна възраст, колкото е минимумът в тези събития за младежи.

Всички останали дати, места и друга информация можете да намерите в обновения сайт ixsdownhillcup.com или във facebook.com/iXS.Downhill.Cup .

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>