Move week Пловдив

ДА РАЗДВИЖИМ ПЛОВДИВ

„Седмицата на движението“ е европейска кампания, която се провежда през първата седмица на октомври и ангажира физически лица, организации и градове от цяла Европа в мащабен празник на спорта и физическата активност, чрез насърчаване на безброй спортни активности. Организацията на „Седмица на движението“ в Пловдив е дело на спортен клуб WOW SPORT Пловдив, съвместно с Община Пловдив, PTPI Smiles и спортни клубове от града, които са заложили в програмата събития като: отворени тренировки по различни бойни спортове, спортни състезания между училищата, вело-надпревари, зумба, отворени състезания по баскетбол, маратон, йога, състезания по най-умело каране на ролери и други спортни мероприятия. „Седмицата на движението“ в Пловдив се организира под надслов: „ДА РАЗДВИЖИМ ПЛОВДИВ“. Повече информация за събитието и подробна програма:

В рамките на „Седмица на движението“ в Пловдив, Велоклуб „Крива спица“ има удоволствието да покани деца и техните родители на „Велошкола с Крива спица“ – час по планинско колоездене за малки и големи  – в събота, 6 октомври от 10:00 ч. Инструкторите от клуба ще проведат кратък и забавен въвеждащ курс в планинското колоездене на „Велопарк Пловдив“ – уникален за България велопарк в парк „Отдих и култура“. Инициативата се провежда съвместно с Valmont Bike Park, Боулдър, Колорадо, САЩ, където в същия ден ще се проведе велошкола за деца под заглавие „Take a Kid Mountain BIking Day“. Двата велопарка ще проведат заедно своите велошколи, за да превърнат деня в международен празник на планинското колоездене за деца.

„Крива спица“ ще организира и два прехода за малки и големи – кратка велоразходка покрай р. Марица (вторник, 02 октомври, 18:00 ч., хангарите на Гребната база) и велопреход в близкита планина под надслов „Крива спица кани“ (неделя, 07 октомври, 9:30 ч, паркингът на митницата на Кукленско шосе).

За повече информация посетете сайта на „Крива спица“ и по-специално този адрес: http://kriva.org/bg/move_week

 


 

Тъй като основният акцент в програмата е велошколата за деца, ето повече подробности за нея:

Велошкола с „Крива спица“

Велоклуб „Крива спица“ кани деца и родители, младежи на възраст и младежи по душа на един забавен час по планинско колоездене с инструктори от клуба.

„Велошкола с Крива спица“ се провежда съвместно с Valmont BIke Park – Боулдър, Колорадо, САЩ, където в същия ден ще бъдат проведени безплатни обучения по планинско колоездене за деца – Take a Kid Mountain Biking Day. Двата велопарка обединяват своите усилия за да превърнат първата събота на октомври в международен детски празник на планинското колоездене.

„Велошкола с Крива спица“ е и част от програмата на „Европейската седмица на спорта за здраве“ (МOVE week Plovdiv) – организирана от спортен клуб WOW SPORT Пловдив, съвместно с Община Пловдив и спортни клубове от града. Участниците в „Седмицата нa движението“ са подготвили наситена програма от разнообразни спортни събития.

„Велошкола с Крива спица“:

  • дата: събота, 6 октомври
  • час: 10:00 – 14:00
  • място: „Велопарк Пловдив“ (парк „Отдих и култура“, зад „Братската могила“)
  • подходящо за: деца, младежи с ентусиазъм да опитат от магията на планинското колоездене
  • условия за участие:
    • умеене за пазене на равновесие с колело
    • технически изправен велосипед
    • велокаска (носенето на велокаска във Велопарк Пловдив е задължително!)
    • усмивка и добро настроение 🙂

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>