Спортни новини #44

Trek World Racing удължи договора си с Аарън Гуин; олимпийското ХС трасе ще бъде отворено за обществено ползване.

 

 

Trek World Racing удължи договора си с феноменалния състезател по спускане Аарън Гуин с още три години. През изминалите две години Гуин и Trek постигнаха някои от най-големите успехи в историята на Световната купа – американецът спечели 9 от последните 13 кръга, превърна се в първия състезател, записал 5 победи в един сезон (2011 г.), първият с 4 поредни победи (2012 г.) и първия американец, печелил крайното класиране за СК (2011 и 2012 г., макар технически да остава още един кръг до края на този сезон). Единствената цел, останала непостигната и през 2012 г., е спечелване на титлата световен шампион.

Трасето за крос-кънтри от Олимпийските игри в Лондон ще бъде отворено за обществено ползване и това е само част от плана за развитие на Хадли Фарм – мястото, върху което е изградено съоръжението. Наскоро проектът получи зелена светлина, но все още не е ясно колко време ще отнеме реализирането му. За да е достъпно за по-широк кръг любители, ХС трасето ще бъде променено, като бъдат добавени по-лесни обходи при трудните участъци. Освен това ще бъдат направени и нови пътеки и съоръжения (не само за колоездене, но и за езда, бягане и други занимания на открито), включително учебен полигон за планинско колоездене, посетителски център с кафене и съблекални и др.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>