Rock Shox добавя модификации на SID и Reba за 27.5-цолови велосипеди

Един поглед към каталозите на големите производители за 2013 г. е достатъчен, за да се види очевидното – 27.5-цоловите велосипеди са новата мода, съчетаваща на теория предимствата на 26- и 29-цоловите и туширайки недостатъците им. Американският производител Sram следи тенденциите на пазара изкъсо и по време на изложението Евробайк представи две нови вилки, разработени специално за този нов сегмент.

Новите продукти са част от сериите SID и Reba (двата най-високи класа ХС вилки на компанията) и Rock Shox подчертават, че разликата съвсем не е само в стикерите – конструктивно тези нови модификации на добре познатите модели са проектирани специално за новия размер колела. Това включва нови ботуши, нова корона с подходящо изместване и съответстващо разстояние от нея до гумата.

SID включва най-леките вилки на Rock Shox, чиито материали, конструкция и вътрешни елементи са максимално оптимизирани за намаляване на теглото. За 2013 г. моделите за 27.5-цолови велосипеди са със 120 мм ход, алуминиеви корона и стержен и се предлагат в 4 разновидности в зависимост от възможностите за реглаж. Иначе всички вилки са с новото поколение Motion Control DNA.
RL – настройка на връщането и компресията при ниска скорост до степен на заключване, с възможност за дистанционен контрол PushLoc
RLT – настройка на връщането и компресията при ниска скорост до степен на заключване, реглаж на прага за отключване и възможност за дистанционен контрол PushLoc
ХХ – Dual Flow rebound (двустепенен контрол на връщането – отделно за слаби и силни удари), с възможност за дистанционен контрол XLoc, няма настройка на компресията (или е в отворено положение, или е заключена)
RCT3 – Dual Flow rebound (двустепенен контрол на връщането – отделно за слаби и силни удари), с възможност за дистанционен контрол XLoc и с три режима на компресията – отключена, платформа, заключена.

Reba има два модела от новия размер, отново със 120 мм ход – вариантите са RL и RLT, като и тук я има опцията за дистанционно заключване PushLoc.

Странно, но в прес-изявлението на Rock Shox са посочени данни за най-тежката разновидност на SID – RCT3 с 15 мм проходна ос – 1630 грама, докато за Reba е записано 1536 г за варианта RL с 9 мм QR ос. Отбелязваме го специално, за да не си помислите, че като цяло SID са по-тежки от Reba – обратното е вярното.

www.sram.com

www.onedistribution.com

Етикети: , , , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>