Националният шампионат по планинско колоездене 2012 ще е в Пампорово – подробности

От 20 до 22 юли Пампорово ще е домакин на държавния шампионат по планинско колоездене в дисциплините спускане и кроскънтри. Състезанието ще се проведе с подкрепата и на Българския колоездачен съюз (БКС), Пампорово АД и ще бъде организирано от екипите на Case и Concept Creative.

Домакините от “Вело парк Пампорово”, който отвори врати в началото на месеца, обещават отлично подготвени и достатъчно сложни трасета, на които да се отсеят новите национални шампиони.

Трасето за спускане, по което ще се проведе надпреварата в същата дисциплина е с дължина от 1800 м и е съобразено с всички изисквания за провеждане на състезания както от национално, така и от световно ниво и е изпълнено с множество скокове, виражи, камъни, разнообразни дървени конструкции и много други естествени и изкуствени препятствия. 

В дисциплината крос-кънтри всички участници в различните категории ще бъдат подложени на изключително голямо физическо натоварване, като преминат десетки километри през разнообразен терен за възможно най-кратко време. Състезателите ще бъдат разделени в общо 14 категории по възраст и пол, в които ще се определят новите носители на републиканските титли.

Участието в държавния личен и отборен шампионат тази година ще бъде безплатно и в него ще могат да се включат всички родни състезатели, като единственото условие ще е всеки желаещ да е картотекиран към БКС. На място по време на регистрацията за състезанието ще има екип, който ще се занимава с картотекирането на участниците без състезателен лиценз до този момент. Целта е интегрирането на планинското колоездене в редиците на Българския колоездачен съюз и утвърждаването му като най-бързо развиващата се дисциплина, с най-много състезатели на българската велосцена. Картотекирането на колкото се може повече състезатели ще позволи през 2013 година в България да има утвърден календар на събитията, които пък от своя страна да бъдат включени в специална ранглиста, която да носи точки и така най-добрите да бъдат отсети, въз основа на целогодишни резултати. По време на състезанието, с помощта на любезните домакини, от 19:00 часа в голямата зала на хотел Перелик ще бъде организирана специална отворена среща между отделни колоездачни клубове, отбори, състезатели, Управителния съвет на БКС и новосъздадената комисия по планинско колоездене към БКС, на която ще бъдат обсъдени различни мнения, предложения и насоки за общата работа по развитието на планинското колоездене в България.

От 10-ти юли стартират предварителните онлайн записвания за състезанието, като всеки желаещ да се регистрира може да го направи тук за дисциплината крос-кънтри и тук за дисциплината спускане, като попълни специална бланка за участие.

Всякаква допълнителна информация и правила на състезанието може да прочетете тук.

Специалните предложения за нощувка можете да видите тук.

Програма на състезанието:

19-ти юли четвъртък
16:00-19:00 / Регистрация*

20-ти юли петък 
09:00-18:00 / Регистрация*
09:00-18:00 / Запознаване с трасето
09:00-18:00 / Тренировки

21-ви юли събота 
09:00-11:00 / Регистрация*
09:30-13:00 /Тренировки DH
09:00-15:00 / Тренировки XC
14:00-16:00 / Квалификации DH 
19:00 – ххх / Отворена среща на тема “Интегриране на планинското колоездене в структурите на Българския Колездачен Съюз”. Срещата ще се проведе в зала Снежанка, хотел Перелик

22-ри юли неделя
09:00-13:30 / Тренировка DH
11:00-13:30 / Финал XC
14:30 -16:00 / Финал DH
16:30-…. / Награждаване

*Регистрацията ще се извършва във Финална къща, плац Студенец

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>