Borovets Bike Park Open Cup 2012 стартира в петък

Остават броени дни до началото на едно от най-очакваните маунтин байк състезания за сезон’2012 в България – Borovets Bike Park Open Cup, което се провежда за втора поредна година в курорта Боровец. От 22 до 24 юни ще станем свидетели на една много оспорвана надпревара, в която ще се включат основни състезатели, както от родната, така и от световната байк сцени. До този момент на предварителната регистрация за участие има записани над 220 души от България, Великобритания, Румъния, Гърция, Русия, Македония, Украйна, Канада и др.

Състезанието ще се проведе в дисциплината спускане и е включено в календара на Международния колоездачен съюз (UCI). Победитeлите ще получат точки в световната ранглиста. Участниците ще са разделени в няколко различни категории –  UCI Мъже 17+, в която ще бъдат допускани само състезатели с лиценз към UCI, и още четири отворени категории, в които могат да участват всички желаещи – Юноши 15-16, Мъже 17+, Жени 15+ и Хардтейл 15+.  Предварителнaта регистрация продължава до края на 20-ти юни на www.borovetsbikepark.com, като всички закъснели да се запишат, ще могат да го направят и на място, но срещу по-висока такса за участие.

Организаторите от Concept Creative и Бороспорт, чийто съвместен проект беше и изграждането на първия в България обособен маунтин байк парк, обещават на участниците отлично подготвено трасе и много приятни изненади на място. За спазването на правилата на състезанието ще се грижат комисар от UCI и съдии от Българския колоездачен съюз, който също подкрепя събитието.

Borovets Mountain Bike Park – домакин на състезанието за втора поредна година, официално откри своя нов сезон през миналия уикенд и предостави възможност на повечето от родните байкъри да натрупат предимство пред чужденците, като им осигури няколко дни в повече за тренировка. Ще им стискаме палци това да даде резултат, като покажат добри постижения и се качат на почетната стълбичка, която миналата година беше покорена от братята Роб и Ед Смит от Великобритания. Тази година те се завръщат пак на българска земя, за да се борят отново за победа.

Прогнозите на синоптиците са за много слънчев уикенд, което е предпоставка за усмивки и добро настроение, така че заповядайте, за да подкрепим състезателите в тази оспорвана надпревара и да прекараме един хубав уикенд в планината. Очакваме ви!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>